Kittel: "Någon slags vardag igen"

Patrik Kittel inleder säsongens världscup på Delaunay. Arkivbild
Patrik Kittel inleder säsongens världscup på Delaunay. Arkivbild
RidsportTT

Pandemin har slagit ut det mesta i tävlingsväg det senaste halvåret för dressyrens stjärnor.

Men till helgen börjar världscupen.

De svenska ryttarna kommer bättre tränade än på länge till Vilhelmsborg, Danmark.

Annons

Annons

Förbundskaptenen Bo Jenå utnyttjade det ofrivilliga tävlingsuppehållet till att samla sina landslagsryttare.

"Eftersom vi inte har kunnat tävla så mycket har vi passat på att lägga in fler träningstillfällen", säger Jenå, som nyligen förlängde sitt kontrakt till över OS i Paris 2024..

I Strömsholm och i Flyinge har formen vässats och detaljer slipats inför starten av årets världscup, den som kröns med världsfinalen i Scandinavium i Göteborg 31 mars-5 april nästa år.

Rider Delauney i helgen

"Det känns väldigt skönt att få komma ut och tävla igen och att få komma tillbaka till någon slags vardag", säger landslagsankaret Patrik Kittel till ridsportförbundets webbplats.

Kittel satsar på Delaunay i helgen, där tävlingarna inleds med en grand prix på lördag. Till start kommer även landslagskollegorna Therese Nilshagen på Dante Weltino och Juliette Ramel på Brother de Jeu.

"Det känns jättebra att äntligen få komma i gång igen och jag tror att det blir bra tävlingar i Vilhelmsborg", säger Jenå.

I förra veckan besökte han tillsammans med tränaren Louise Nathhorst både Kittels och Nilshagen på deras anläggningar i Tyskland.

"Alla ekipage såg väldigt fina ut och är i bra form. Vi fick också se några nya hästar, så det är spännande inför framtiden", säger Jenå.

Annons

Annons

Flera inställda kval

Efter Vilhelmsborg väntar världscupkval i Lyon, Salzburg och Mechelen innan årsskiftet - med reservation för att tävlingarna går att arrangera på grund av det rådande pandemin.

Kvalen i Stuttgart, Madrid och London har sedan tidigare ställts in. Frankfurt, som ska hålla femstjärniga tävlingar i december, har ansökt om att kliva in som ersättare. Beslut tas inom kort av det Internationella ridsportförbundet, FEI.

"Det kommer garanterat att bli en väldigt intressant världscupsäsong, väldigt olik jämfört med hur den brukar vara, säger Patrik Kittel

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons