A-
A+

Kjær: "Det har varit en fantastisk resa"

Simon Kjær var både stolt och besviken.
Simon Kjær var både stolt och besviken.
FotbollTT

Danmarks EM-resa är över efter 1–2 mot England i semifinalen.

Efter slutsignalen på Wembley var det känslosamt i det danska lägret.

Det har varit svårt att ta in allt, men det har varit en fantastisk resa, säger Danmarks lagkapten Simon Kjær.

Annons

Annons

Danmarks EM-resa har varit lång och händelserik. Från Christian Eriksens hjärtstillestånd i premiären mot Finland, följt av två inledande förluster – till gruppavancemang och vidare till semifinalen.

På Wembley inför runt 60 000 åskådare ställdes man mot sin hittills svåraste motståndare. Ett favorittippat engelsk landslag – ivrigt påhejade av en stor majoritet hemmasupportrar.

"Stolt"

Danmark visade den kollektiva samhörighet som har varit så viktig i turneringen och tog också ledningen. Men när allt var sagt och gjort på Wembley stod det klart att Danmarks EM tog slut i semifinalen, efter Harry Kanes avgörande i förlängningen.

Stödet vi har fått är mer än jag någonsin hade hoppats på. Jag är stolt. Men också tråkigt att vi inte tog det hela vägen till finalen, säger Simon Kjær till DR1, enligt nyhetsbyrån Ritzau.

Mittfältaren Pierre-Emile Højbjerg kände även han stolthet efter slutsignalen – blandat med en stor skopa besvikelse.

Jag är stolt över gruppen och de som har varit med på resan. Det har varit ett nöje, men det hade varit fantastiskt att få med sig mer, säger han i en intervju med Uefa.

Annons

Annons

Hyllas av Kane

Englands anfallsstjärna Harry Kane var imponerad av Danmark.

Deras styrka är deras kollektiv. Många pratar om det som hände med Christian (Eriksen) och hur det har påverkat dem. Men de har haft den samhörigheten hela tiden tycker jag. Vi mötte de i Nations League tidigare och de förlorar inte särskilt ofta, säger Kane på presskonferensen.

Han fortsätter:

Jag sade till dem efteråt att de ska vara stolta över det de har åstadkommit. Fotboll går åt olika håll och i dag gick det som tur var åt vårt håll.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!