A-
A+

Klæbo sjuk – riskerar att missa premiären

Johannes Høsflot Klæbo tvingades avbryta sitt höghöjdsläger i Italien på grund av covid-19. Arkivbild.
Johannes Høsflot Klæbo tvingades avbryta sitt höghöjdsläger i Italien på grund av covid-19. Arkivbild.
SkidorTT

Johannes Høsflot Klæbo verkar efter många om och men ha säkrat en plats i det norska laget till världscuppremiären.

Men nu kan annat sätta stopp.

Längdstjärnan har fått covid.

Sjukdomen gjorde att Klæbo i måndags tvingades avbryta sitt höghöjdsläger i Livigno för att åka hem till Trondheim. Tanken var att han skulle ha stannat i Italien till den 10 november.

Jag är inte sängliggande men jag är inte heller frisk. Jag har inte kunnat träna sedan i söndags när kroppen inte kändes som den brukar, säger Klæbo till NRK.

Kan missa premiären

Norgepremiären i Beitostølen är bara tio dagar bort, och det är osäkert om 27-åringen är redo till dess. Även världscuppremiären i finländska Ruka sista helgen i november kan vara i fara.

Det är för tidigt att säga vilka konsekvenser det här får för säsongsstarten. Beitostølen och Ruka har ju blivit lite mer osäkra, men vi får se hur snabbt jag blir av med den här skiten. Målet är fortfarande att komma till start i Beitostølen, säger Klæbo.

I Beitostølen är sjukdomen det enda som i nuläget sätter stopp. Världscuppremiären har varit ett mer komplicerat ärende för Johannes Høsflot Klæbo.

Inget långsiktigt avtal

Han har i år valt att träna utanför landslaget och måste därför skriva på ett särskilt avtal med det norska skidförbundet för att få tävla i världscupen. Något mer långsiktigt avtal, som förbundet hade hoppats på, har man inte fått till stånd.

I stället verkar det som att Klæbo kommer att skriva på ett vanligt representationsavtal som gäller just för premiären. Det blir i så fall samma lösning som för alla åkare som inte tillhör A-landslaget.

Jag tror egentligen att det hade varit enklast för båda parter om man har ett långsiktigt avtal. Men nu är det det här han vill använda sig av, säger Bjervig till NRK.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.