A-
A+

Klart: Chelsea lånar VM-stjärnan

João Félix, här under VM i Qatar, kommer att tillbringa våren i Chelsea. Arkivbild.
João Félix, här under VM i Qatar, kommer att tillbringa våren i Chelsea. Arkivbild.
FotbollTT

Krisande Chelsea fortsätter att förstärka truppen under januarifönstret.

På onsdagen blev det klart att Premier League-klubben lånar in João Félix från Atlético Madrid för resten av säsongen.

Annons

Annons

Chelsea ska enligt bland andra fotbollsjournalisten Fabrizio Romano betala elva miljoner euro, motsvarande över 120 miljoner kronor, till Atlético Madrid för att få låna anfallsstjärnan och därtill betala hela hans lön under perioden. Dock finns det ingen option att köpa loss 23-åringen i sommar.

Chelsea är en av de främsta lagen i världen och jag hoppas kunna hjälpa laget att nå sina mål. Jag är väldigt, väldigt glad över att vara här och väldigt förväntansfull inför att spela på Stamford Bridge, säger han i en intervju på Londonklubbens webbplats.

João Félix startade de flesta av Portugals matcher i fotbolls-VM tidigare i vintras och noterades för ett mål och två assist i turneringen. I klubblaget har Félix, som kostade en bra bit över en miljard kronor när han köptes loss från Benfica 2019, dock fått begränsat med speltid.

Chelsea – som blott är ett mittenlag i ligaspelet knappt halvvägs in på säsongen, och dessutom har en synnerligen lång skadelista för stunden – har tidigare i januari plockat in talangfulla trion Benoît Badiashile (Monaco), Andrey Santos (Vasco da Gama) och David Datro Fofana (Molde).

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.