A-
A+

Klart: Göteborg blir Sveriges EM-bas

Fotbollslandslaget kommer att ha Göteborg som bas under EM. Arkivbild.
Fotbollslandslaget kommer att ha Göteborg som bas under EM. Arkivbild.
FotbollTT

När Dublin fråntogs Sveriges två EM-matcher ströks också Irland som det svenska landslagets bas.

Nu är det bestämt att landslaget ska ha Göteborg som bas under EM – men flera logistiska frågetecken kvarstår.

Annons

Annons

Annons

Annons

"Vi är väldigt glada att vi hittat den här lösningen. Närheten till bra träningsplaner och generellt bra omgivningar har varit centralt för oss. Inte minst med tanke på coronarestriktionerna som gäller för laget. Sen känns det så klart extra kul att få ladda upp i Sverige", säger landslagschefen Stefan Pettersson till fotbollförbundets webbplats.

Landslaget samlas på EM-basen Gothia Park Academy i Göteborg den 8 juni och bo på ett hotell på Hisingen.

Där kommer man att ladda upp inför premiärmatchen mot Spanien i Sevilla sex dagar senare. Därefter är det ännu inte bestämt om landslaget åker tillbaka till Göteborg inför matchen mot Slovakien i S:t Petersburg, eller åker direkt från Spanien till Ryssland.

Landslaget presschef Jakob Kakembo Andersson säger till TT att det bland annat beror på vilka träningsmöjligheter Sverige kan få i S:t Petersburg.

Efter Slovakienmatchen åker det svenska landslaget tillbaka till Göteborg inför den sista gruppspelsmatchen i S:t Petersburg mot Polen den 23 juni.

"Bra förberedelser är A och O för oss. Givet de sena besked vi fått från Uefa så tycker jag att vi har hittat en väldigt bra plats att ladda på. Vi har väldigt bra förutsättningar att förbereda oss", säger förbundskapten Janne Andersson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?