A-
A+

Klart: Inget Jokerit-köp för Selänne

Det blir inget köp av moderklubben Jokerit för Teemu Selänne. Arkivbild.
Det blir inget köp av moderklubben Jokerit för Teemu Selänne. Arkivbild.
IshockeyTT

Det blir inget köp av hockeyklubben Jokerit för det bolag som finländska legendaren Teemu Selänne varit ansiktet utåt för.

Förhandlingarna med det tidigare KHL-laget är avslutade, bekräftar bolaget.

Annons

Annons

Helsingforsklubben Jokerit lämnade ryskbaserade hockeyligan KHL efter Rysslands invasion av Ukraina. Laget siktar nu på spel i den inhemska ligan säsongen 2023–24.

För att kunna ansöka om licens behöver ägarfrågan vara utredd och där står enbart ett faktum klart; ny ägare blir inte det bolag som, med Teemu Selänne i spetsen, förhandlat om ett köp. Det rapporterar svenska Yle.

Enligt sajten meddelar bolaget att föreningen Helsingin Jokerit ry, som äger Jokerits namn och logotyp, har valt att avsluta förhandlingarna.

Började i Jokerit

Naurava Narri, som bolaget heter, har diskuterat med ligan kring licensprocessen och försökt utreda hallalternativ. Den tidigare hemmahallen i Böle är fortsatt i rysk ägo och inte aktuell efter sanktionerna som utfärdades efter krigsinvasionen.

"Vår målsättning har varit att skapa ett långvarigt och stabilt stöd för den juniorverksamhet som Helsingin Jokerit ry svarar för. Dessutom ville vi binda oss till en professionell representationshockey i den inhemska ligan, som fokuserar på egen spelarutveckling och startar från rent bord", säger Teemu Selänne i ett pressmeddelande.

Selänne ses som en av Finlands bästa hockeyspelare genom tiderna och startade sin karriär i just Jokerit.

Annons

Annons

Ny grupp intresserad

Den finländska hockeyligan har sedan dess uttalat sig om att en annan grupp visat intresse för Jokerit.

"Tidigare i veckan hörde en annan grupp av sig – eventuellt kan det handla om en bredare gruppering. De tog kontakt med oss och berättade om sina planer att annonsera sitt ligaprojekt", skriver ligan på sin webbplats, enligt Yle.

Jokerit lämnade den inhemska ligan för spel i KHL efter säsongen 2013–14. Detta har stärkt klubbens rysskopplingar och efter krigsutbrottet i Ukraina såldes alla aktier till den tidigare general managern, tillika finländska hockeylegendaren, Jari Kurri.

Yle skriver att den finländska ligan har signalerat att klubben måste bryta samtliga band till Ryssland för att få licens, samt att en ansökan ska vara inlämnad den sista oktober för att ha chans att spela säsongen 2023–24.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.