Klart: Innebandy-VM skjuts upp

Innebandy-VM flyttas. Arkivbild.
Innebandy-VM flyttas. Arkivbild.
InnebandyTT

Innebandy-VM skjuts upp ett år, meddelar Internationella innebandyförbundet, IFF.

Vi får bygga upp revanschlustan ytterligare ett år, säger den svenska lagkaptenen Johan Samuelsson.

Annons

Annons

Det finländska innebandyförbundet har bett om att få flytta fram VM för herrar, som skulle ha avgjorts i Helsingfors 4-12 december, ett år i tiden på grund av rådande coronapandemi. Finland har, precis som andra medverkande länder, restriktioner gällande in- och utresor i landet.

Nu har internationella innebandyförbundet, IFF, meddelat att mästerskapet skjuts upp.

"IFF beslutade att skjuta upp WFC för herrar 2020 baserat på ansökan från Finlands innebandyförbund. Finlands förbund kommer att undersöka lämplig tidpunkt för mästerskapet 2021. Det slutgiltiga beslutet för tävlingskalendern 2021 kommer att fattas vid huvudstyrelsemötet den 29 september, när vi har haft tid att överväga alla intressenters önskemål", säger IFF:s generalsekreterare John Liljelund i ett uttalande.

Hemmanationen är regerande världsmästare efter att i 2018 besegrat Sverige med 6–2 i finalen i Tjeckien.

Det var väl ett ganska väntat beslut, det måste jag ändå känna. Någonstans var man införstådd och personligen har man bara väntat på att det ska bli officiellt i princip, säger den svenska lagkaptenen Johan Samuelsson.

TT: Hur känns det att ni får vänta ytterligare ett år på att ta revansch på Finland?

Både och. Det är klart man gärna spelat ett VM, men när det är som det är känns det ganska sekundärt också. Vi får bygga upp revanschlustan ytterligare ett år.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons