A-
A+

Klart: Inter häver kontraktet med Eriksen

Christian Eriksen har spelat sin sista match i Inters tröja.
Christian Eriksen har spelat sin sista match i Inters tröja.
FotbollTT-Ritzau

Den italienska fotbollsklubben Inter upplöser kontraktet med danske stjärnan Christian Eriksen, som fick ett hjärtstopp under sommarens EM-slutspel.

Klubben och hela Nerazzurri-familjen önskar Christian det allra bästa i framtiden, skriver klubben.

Enligt Eriksens agent är en av anledningarna till beslutet att spelaren vill fortsätta fotbollskarriären.

Annons

Annons

Den italienska Serie A-klubben skriver på sin webbplats att kontraktet, som skulle ha löpt ut den 30 juni 2024, rivs i samförstånd mellan parterna.

Klubben och hela Nerazzurri-familjen önskar Christian det allra bästa i framtiden, skriver klubben.

29-årige Eriksen har sedan hjärtstoppet fått en defibrillator, hjärtstartare, inopererad. I Italien är det inte tillåtet att spela proffsfotboll med en sådan.

Trots att Inter och Christian nu går skilda vägar kommer vårt band aldrig att brytas. De goda minnena, målen, segrarna, Scudetto-firandet utanför San Siro med fansen – allt det kommer för alltid att vara en del av Nerazzurris historia.

Kan fortsätta med fotbollen

Däremot skulle Eriksen kunna fortsätta karriären någon annanstans – vilket enligt spelarens agent Martin Schoots kan bli aktuellt, med tanke på Eriksens nuvarande form.

Han mår riktigt bra. All fysisk feedback han får är riktigt positiv. Det finns ingen anledning att inte drömma eller att inte hoppas, säger Schoots till Ekstrabladet.

Han hävdar att det är en av anledningarna bakom överenskommelsen om att bryta kontraktet med Inter i förväg.

Han vill fortsätta utanför klubben.

Annons

Annons

Tränar på Odenses anläggning

Eriksen, som värvades till Inter från engelska Tottenham för knappt två år sedan, har den senaste tiden tränat på egen hand på Odenses träningsanläggning hemma i Danmark.

Klubben har nyligen gjort klart med svenske Björn Wesström som fotbollsdirektör, en post han intar i januari, men enligt Fotbollskanalen har Wesström ingen kontakt med Eriksen.

Jag vet väldigt, väldigt lite. Det är ingen person som jag känner, men jag vet att Michael (Hemmingsen, sportchef) har en bättre kontakt och det får hållas där. Jag har ganska lite att komma med i det avseendet i det här läget. Jag tror att Christian själv framför allt är den som vet vad han vill med framtiden, säger han enligt sajten.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.