A-
A+

Klart: Sörenstam spelar historisk mixedtävling

Annika Sörenstam spelar tävlingsgolf igen i sommar. Hon har lämnat klartecken till Scandinavian Mixed utanför Kungsbacka, tävlingen hon och Henrik Stenson står bakom. Arkivbild.
Annika Sörenstam spelar tävlingsgolf igen i sommar. Hon har lämnat klartecken till Scandinavian Mixed utanför Kungsbacka, tävlingen hon och Henrik Stenson står bakom. Arkivbild.
GolfTT

Kvinnor och män spelar med och mot varandra – om samma pokal, om samma prispengar.

Och det för första gången.

Klart att Annika Sörenstam inte vill missa ett sånt tillfälle.

Jag ser fram emot att att spela tävlingsgolf i mitt hemland för första gången på 13 år, säger Sörenstam inför Scandinavian Mixed.

Annons

Annons

Annons

Annons

Henrik Stenson. Arkivbild.
Henrik Stenson. Arkivbild.

Sveriges genom tiderna främsta golfare hyllar greppet att män och kvinnor spelar proffsgolf i samma tävling. God draghjälp i marknadsföringen får hon av Henrik Stenson.

Även han ger lyskraft åt Scandinavian Mixed på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka, 10–13 juni.

Jag är glad att Annika, en av de största golfare som vi någonsin har sett, spelar på Vallda, säger Stenson.

"Blir riktigt spännande"

Det kommer att bli en fantastisk vecka och jag är säker på att alla spelare i tävlingen ser fram emot att Annika spelar tävlingen. Jag ser fram emot att se dynamiken i att både män och kvinnor spelar mot varandra om samma trofé.

Sörenstam vann tio majors och totalt 89 titlar innan hon slutade på proffstouren 2008. I februari gjorde hon comeback på den amerikanska proffstouren, LPGA, och klarade kvalgränsen på Lake Nona i Florida.

Tanken var att mixedtävlingen skulle ha spelats på Bro Hof förra året, men ställdes in på grund av pandemin.

Då hade Sörenstam inga tankar på att själv ställa sig på tee.

Annons

Annons

"Börjat gilla det igen"

När vi gick ut med att vi skulle ha den här tävlingen för två år sedan hade jag ingen plan att spela. Covid-19 har ändrat på det. Jag har spelat mer golf, min son spelar och jag har börjar gilla det igen.
Det är en fantastisk möjlighet att få göra det sida vid sida med Henrik, inför hemmapublik och förhoppningsvis inför familj och vänner, säger Sörenstam via länk från Orlanda, Florida.

Tävlingsmänniskan i henne har väckts till liv. Samtidigt vet hon att 13 år utanför proffsgolfen är en lång tid.

Jag måste träna mer. De andra har haft det här som yrke medan jag haft min mammaroll. Jag tror inte att jag hinner komma i fatt så mycket som krävs. Men det är roligt, jag har ett syfte med min träning, måste fokusera på mitt spel och det har jag alltid gillat att göra. Men jag är inte här för att göra en ny karriär, jag dyker upp lite här och där och spelar på seniortouren.

Tio miljoner i potten

På Vallda spelar 78 män och 78 kvinnor om en total prissumma på över tio miljoner kronor. Tävlingen ingår i Europatourerna för män och kvinnor och ger rankningspoäng till Ryder Cup, Solheim Cup och slutspelen Race to Dubai och Race to Costa del Sol.

Sörenstam och Stenson ser långsiktigt på sin satsning och sitt engagemang.

Det är ett ännu ett sätt att föra vårt spel till den yngre generationen i Sverige och för dem som tittar på runt om i världen. Att visa att golf verkligen är ett spel för alla, säger Sörenstam
Vårt mål är att Annika och jag genom Scandinavian Mixed och många andra golfturneringar kan hjälpa till att inspirera nästa generation golfare i Sverige och runt om i världen. Mixed drar till sig uppmärksamhet med det här formatet. Jag tror att man håller koll på det från världens alla hörn, säger Stenson.

Och fyller i:

Annika gör inget halvdant. Hon är perfektionist och vill att det här ska bli riktigt bra. Jag har väl lite av den sjukdomen också. Vi är bara i början på det här men vårt samarbete fungerar väldigt bra.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?