A-
A+

Klart: Sundling missar världscuppremiären

Jonna Sundling skadade handen i ett fall i Sverigepremiären i helgen.
Jonna Sundling skadade handen i ett fall i Sverigepremiären i helgen.
LängdskidorTT

Jonna Sundling missar världscuppremiären i finländska Ruka. Det står klart sedan svenska skidförbundet presenterat truppen till helgens tävlingar.

Annons

Annons

Sundling stoppas av handskadan hon ådrog sig i ett fall i den nationella premiären i Gällivare i fredags.

Den regerande sprintvärldsmästaren röntgades efter fallet men ingen fraktur kunde konstateras, däremot gipsades hon i smärtlindringssyfte.

Sedan tidigare är det klart att William Poromaa inte kommer till start i Ruka. 20-åringen dras med en förkylning. Inte heller Jens Burman är med i truppen.

"Vi har en del sjukdomar och skador i truppen men hoppas att det ska vara åtgärdat inom de närmaste dagarna och veckorna. Viktigast i alla dessa fall är att skynda långsamt och starta upp med en smart och genomtänkt plan", säger landslagschef Anders Byström i ett pressmeddelande.

En som däremot kommer att åka premiären är Leo Johansson, som gjorde succé med två segrar i Gällivare.

"Det är en spännande trupp som vi sänder till världscuppremiären i Ruka, Kuusamo. Vi har en del nya ansikten som verkligen visade strålande form och hög klass i helgens premiär i Gällivare. Det ska bli extra intressant att få se unga herrar som Leo Johansson, Eric Rosjö och Jonas Eriksson mäta krafterna med världens bästa skidåkare", säger Anders Byström.

Även den norska truppen togs ut under måndagen och nu står det klart att Ingvild Flugstad Østberg får göra comeback i helgens tävlingar. Norskan har inte tävlat sedan mars 2020.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.