A-
A+

Klassisk rock på repertoaren

Under kvällens spelning blir det gamla örhängen från 50- och 60-talen. Pressbild.
Under kvällens spelning blir det gamla örhängen från 50- och 60-talen. Pressbild.
MusikTT

I Karlstad arrangeras livekonsert för de äldre – en riktig nostalgitripp med svängiga örhängen – för att uppmärksamma internationella rock'n'roll-dagen.

Det är garanterat så att den generationen rycks med i den här typen av musik, säger Anders Sjöstedt, gitarrist och kapellmästare i Rock'n'roll Showband.

Annons

Annons

Vid scenen som står uppställd mot Stadsträdgården i centrala Karlstad kopplas ljudsystemet ihop och stolar ställs ut. Vid 14-tiden drar årets rock n’ roll-spelning i gång.

Vi är så gamla att de där nerverna innan en spelning inte finns längre, haha! Men det känns jättekul att vara tillbaka. Vi har spelat på internationella rock'n'roll-dagen flera gånger, men nu har det ju varit uppehåll i två år, berättar Anders Sjöstedt, gitarrist och kapellmästare i Rock'n'roll Showband som spelar under kvällen.

Rycks med i musiken

Coverbandet startade i början av 1970-talet och när de spelade som mest hette de att de var ”världsberömda i hela Värmland”. Under kvällens spelning blir det gamla örhängen från 50- och 60-talen och möjligtvis tidigt 70-tal med både Jerry Williams och Elvis på repertoaren.

Jag tror att det betyder väldigt mycket att de äldre får återuppleva den här musiken. Det är absolut en fördom att den skulle vara för hård för dem, det är garanterat så att den generationen rycks med i den här typen av musik. Det ser jag ju! förklarar han.

Annons

Annons

"Viktigt att bevara musiken"

Men även om det finns mer eller mindre seriösa temadagar nu för tiden tjänar internationella rock'n'roll-dagen ett syfte, tycker Anders Sjöstedt.

Det är viktigt att bevara den här musiken – och det är ju också den bästa musiken om du frågar mig, haha. Men det klart att det är en generationsfråga. När The Beatles kom var det ju många som förfärades och min generation kanske inte uppskattar all musik i dag.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.