A-
A+

Klopp: Oklart läge för avstängda PL-brassar

Gabriel Jesus och Roberto Firmino är två av de brasilianska spelare som är avstängda för att inte ha spelat med landslaget i VM-kvalet. Arkivbild.
Gabriel Jesus och Roberto Firmino är två av de brasilianska spelare som är avstängda för att inte ha spelat med landslaget i VM-kvalet. Arkivbild.
FotbollTT

Avstängda eller inte? Liverpools tränare Jürgen Klopp vet inte om han får använda sina avstängda brasilianska spelare eller inte på söndag.

"Jag vet inte vad som kommer hända", säger han.

Annons

Annons

Liverpool saknar tre brasilianska spelare i söndagens match mot Leeds. Och ytterligare fem brasilianska Premier League-spelare är avstängda i fem dagar på grund av att klubbarna inte släppte iväg dem till VM-kvalet.

Samtidigt hörs röster för att förmå Fifa att ändra sitt beslut, med tanke på att de brittiska coronarestriktionerna säger att spelarna varit tvungna att sitta i karantän vid hemkomsten till Storbritannien om de åkt iväg till VM-kvalet.

Det gör Liverpooltränaren Jürgen Klopp förvirrad.

"Jag vet ärligt talat inte vad som kommer hända i helgen. I det här läget får vi vänta och se vad andra beslutar och då blir vi tvungna att acceptera det, göra det andra säger åt oss att göra och försöka vinna en fotbollsmatch", säger Klopp till klubbens hemsida.

"Hela situationen är hela världen i ett nötskal just nu. 'Åh, i fotboll har de också dessa problem.' Ja, vi har samma problem. Och nu får vi se vem som finner lösningen", säger han.

De åtta avstängda spelarna är Liverpools Fabinho, Roberto Firmino och Alisson, Thiago Silva i Chelsea, Manchester Citys Gabriel Jesus och Ederson, Raphinha i Leeds och Manchester Uniteds Fred.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!