A-
A+

Klopp om värvningen: "Handlar om rätt spelare"

Cody Gakpo, med bollen, imponerade under VM och är klar för Liverpool. Arkivbild.
Cody Gakpo, med bollen, imponerade under VM och är klar för Liverpool. Arkivbild.
FotbollTT-AFP

Liverpool-tränaren Jürgen Klopp menar att de 40 miljoner pund, omkring 500 miljoner kronor, klubben spenderade på att värva PSV Eindhovens ytter Cody Gakpo kommer att påverka hans planer för transferfönstret i januari.

Jag skulle säga att det i princip är så här för alla människor i världen; de pengar du spenderar har en inverkan på de pengar du kan spendera, säger Klopp enligt nyhetsbyrån AFP.

Annons

Annons

Klopp och Liverpool värvade den eftertraktade 23-åringen Cody Gakpo för ett par dagar sedan.

Den nederländske landslagsspelaren Gakpo imponerade under VM i Qatar – vilket fick Liverpool att agera.

Nu menar Klopp att värvningen får konsekvenser för klubbens transferstrategi.

Det handlar såklart om pengar, men det handlar alltid mer om, så som det alltid har gjort, rätt spelare. Så vi är väldigt glada att vi kunde få Cody. Han är en ung spelare med mycket potential. Om han redan hade gjort 40 mål i Spanien eller var som helst skulle han ha varit oåtkomlig. Den här sortens saker, de handlar om tajming.

Eftersom transferfönstret inte officiellt öppnar förrän på söndag kommer Gakpo inte att vara tillgänglig när Liverpool möter Leicester på fredag. Mest troligt kommer han även att vara otillgänglig på måndag, då Merseysideklubben möter Brentford.

Vi är uppenbarligen väldigt tidiga – vilket är bra. Det kan finnas en chans för Brentford men inte egentligen, 1 januari är en helgdag så jag är inte så säker på att det kommer att hända. Vi kommer inte att skynda på det ändå.

Klopp med Gakpo först från 7 januari. Då möter Liverpool Wolverhampton i FA-cupen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.