A-
A+

Knackar dörr i Buffalo – letar efter fler döda

Medlemmar ur nationalgardet knackar dörr hos boende i Buffalo.
Medlemmar ur nationalgardet knackar dörr hos boende i Buffalo.
USATT-AP

Nationalgardet i Buffalo har gått från dörr till dörr hos människor som blivit av med strömmen under den dödligaste stormen på årtionden.

Snön har börjat smälta och i takt med att den försvinner ökar möjligheten att hitta fler offer.

Annons

Annons

Ett av de istäckta husen vid Lake Erie, det här nära Fort Erie.
Ett av de istäckta husen vid Lake Erie, det här nära Fort Erie.

Körförbudet som utfärdades under den förödande snöstormen i Buffalo, i delstaten New York, väntas hävas tidigt på torsdag. Temperaturen har stigit och snön slutat falla.

Under onsdagen har nationalgardet knackat dörr i staden.

Vi är rädda att det finns de som kan ha omkommit och bodde ensamma eller människor som inte mår bra, säger Mark Poloncarz, fullmäktiges ordförande i Erie County där Buffalo är huvudort med sina 275 000 invånare.

25 arbetslag från nationalgardet gick rundor i staden och såg efter om de boende var i behov av mat, vatten eller mediciner.

Minst 37 människor har dött i Buffalo under stormen. Sammanlagt har minst 61 bekräftats döda i de stormdrabbade områdena i Nordamerika.

En ung kvinna dog efter att ha fastnat i snön med sin bil på väg hem från jobbet. En äldre kvinna avled när hennes syrgasmaskin slutade fungera när strömmen gick och ingen räddningspersonal var tillgänglig.

Hennes son berättar för The Buffalo News att hon sade att hon inte orkade gå längre.

Hon föll i mina armar och sade sedan inte något mer någonsin, säger han till tidningen.

Väster om Buffalo, på den kanadensiska sidan av Lake Eire, har samtidigt ovanliga väderfenomen synts. Hus längs den stora sjön är helt eller delvis täckta av is. Fenomenet uppstod när julhelgens iskalla stormar orsakade flera meter höga vågor som slog in över husen. När vattnet träffade byggnaderna frös det omedelbart till is och fastnade på dem.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.