A-
A+

Knark i garage och vapen i garderob – åtalas

Fyra personer i Göteborg åtalas efter att polisen hittade tiotals kilo narkotika och flera grova vapen. Arkivbild.
Fyra personer i Göteborg åtalas efter att polisen hittade tiotals kilo narkotika och flera grova vapen. Arkivbild.
BrottTT

Stora mängder narkotika och flera grova vapen – bland annat en kulsprutepistol i en garderob. Det upptäckte polisen i Göteborg i samband med en spaningsinsats.

Nu åtalas fyra personer för grova vapen- och narkotikabrott.

Annons

Annons

I september bevittnade polisens spanare en misstänkt överlåtelse på en parkeringsplats i Göteborg. En 31-årig man förföljdes till ett garage i Bergsjön, där polisen hittade 9,6 kilo cannabis, 26,6 kilo hasch, 19,6 gram amfetamin, 6,16 gram kokain och en kokainpress. Dessutom påträffades två vapen med ammunition och 38 200 kronor i kontanter.

"Den 31-årige huvudmannen misstänks vara delaktig i en omfattande narkotikadistribution. Han har gått under radarn och var helt okänd för oss sedan tidigare", säger Rebecca Godtman, utredare vid spaningssektionen i Storgöteborg i ett pressmeddelande.

I en garderob hemma hos en kvinnlig bekant till mannen hittades senare en kulsprutepistol med ljuddämpare och ammunition, en automatkarbin och en halvautomatisk pistol.

I samband med överlåtelsen på parkeringsplatsen kunde polisen även gripa två tonårskillar, 17 och 18 år gamla. I ett källarförråd med koppling till männen hittades över 18 kilo cannabis. De åtalas nu båda för grovt narkotikabrott.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.