Knarkhärva skakar indiska Bollywood

Sushant Singh Rajput hittades död den 14 juni i år. Arkivbild.
Sushant Singh Rajput hittades död den 14 juni i år. Arkivbild.
FilmTT-Reuters

Några av den indiska filmbranschen största stjärnor utreds av polisen i en växande narkotikautredning som skakar Bollywood.

Allting började när den populära skådespelaren Sushant Singh Rajput dog i somras.

Annons

Annons

Den 14 juni hittades 34-årige Sushant Singh Rajput död i sin bostad i Bombay. Den lokala polisen misstänkte inledningsvis att det rörde sig om en olycka, medier har rapporterat att det handlade om självmord, men nu har den federala polismyndigheten inlett en utredning om dödsfallet föregicks av olagliga handlingar.

Tidigare i september greps skådespelerskan Rhea Chakraborty som dejtade Sushant Singh Rajput vid tidpunkten. Hon misstänks för att vara del av ett drogsyndikat. Chakraborty och hennes bror är fortfarande frihetsberövade.

Narkotikautredare har dessutom genomfört omfattande förhör med personer som är verksamma i Bollywood, som är den Bombaybaserade delen av den indiska filmindustrin. En av de mest kända skådespelerskorna, Deepika Padukone, har kallats till Bombay för att förhöras i frågan.

En källa inom polisen uppger till Reuters att utredningen syftar till att ta reda på om det finns en koppling mellan filmbranschen och den olagliga narkotikaindustrin.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons