A-
A+

Knarklarm: "Luktar som Snoop Doggs vardagsrum"

'Hela banan luktar gräs' sade tyske tennisstjärnan Alexander Zverev efter sin öppningsmatch i US Open.
"Hela banan luktar gräs" sade tyske tennisstjärnan Alexander Zverev efter sin öppningsmatch i US Open.
TennisTT-AP

En tung doft av gräs, och då inte den sorts gräs man spelar tennis på, uppges ligga över en av banorna i US Open.

Bana 17 luktar som Snoop Doggs vardagsrum, säger 12-seedade Alexander Zverev som vann sin öppningsmatch på den marijuanadoftande banan.

Annons

Någonting luktar i grand slam-turneringen i New York. En tung doft av marijuana, som stört spelarnas koncentration, har rapporterats från en av banorna.

Källan till marijuanadoften var ännu på tisdagen inte identifierad, men en sak är klar: Bana 17, där bland andra 8-seedade Maria Sakkari från Grekland klagat över en överväldigande knarklukt under sin inledande förlustmatch, har blivit ökänd bland spelarna genom åren för sin omisskännliga odör.

Tysken Alexander Zverev spelade på bana 17 på tisdagen och jämförde doften med hur det förmodligen luktar i rapparen och marijuanavurmaren Snoop Doggs vardagsrum.

Herregud, det är överallt. Hela banan luktar gräs.

Chris Widmaier, talesperson för amerikanska tennisförbundet USTA, sade att man talat med personer på plats och granskat videomaterial från lunchmatchen på banan men inte funnit bevis för att någon rökt marijuana på läktarna.

I stället menar Widmaier nu att marjiuanadoften förmodligen härrör från Coronaparken som ligger precis utanför ingången till den numera ökända banan. Och spekulationerna kan visa sig vara mer än bara en rökridå.

När Maria Sakkari klagade på lukten under sin match på banan sade hon: "Lukten, herre jisses. Jag tror den kommer från parken."

Flera spelare har genom åren klagat på marijuanadoften på bana 17, som är en mindre tennisarena med plats för 2 500 åskådare.

Det är lagligt med marijuana- och cannabisaanvändning i New York.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.