A-
A+

Knivhögg granne som inte ville ge skjuts

En 23-årig man har dömts till fängelse efter att bland annat ha huggit en granne med kniv i magen. Arkivbild.
En 23-årig man har dömts till fängelse efter att bland annat ha huggit en granne med kniv i magen. Arkivbild.
BrottTT

En 23-årig man i Västernorrland har dömts till åtta och ett halvt års fängelse efter att bland annat ha gått bärsärkagång och knivhuggit en granne i magen, skriver lokala medier. Den knivhuggne mannen fick livshotande skador.

Annons

Annons

Det var i april som den narkotikapåverkade mannen en sen natt i en by utanför Matfors slog sönder inredningen i ett hus med en yxa och tände eld på ett annat hus som brann ned. Han skadade sig själv och knackade på hos grannen för att få skjuts till sjukhus men nekades detta.

Efter en stund knackade han på igen, beväpnad med en 28 centimeter lång kökskniv, och högg grannen i magen. Sedan stal 23-åringen knivoffrets bil och flydde tillsammans med en kvinna i 20-årsåldern. Efter en dramatisk, flera mil lång biljakt kunde polisen till slut preja bilen i Ljusdalstrakten.

23-åringen döms nu för en rad brott, bland annat mordförsök, grov skadegörelse, våld mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik. Han döms också att betala stora skadestånd, bland annat till den knivhuggne mannen. 23-åringen var tidigare dömd till fängelse för inblandning i en dödsmisshandel i Sundsvall 2019.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!