A-
A+

Knivman skjuten i benet av polis i Falköping

Polis sköt en man i benet under en husrannsakan.
Polis sköt en man i benet under en husrannsakan.
BrottTT

En man sköts i benet av polis under natten till fredagen i centrala Falköping.

Skadorna uppges inte vara allvarliga.

Annons

Annons

Polispatrullen kom till adressen för att utreda misstankar om brott.

Man utredde grova våldsbrott och i samband med det så anträffas två personer som man griper, som är misstänkta för de här brotten, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

När en av de misstänkta, som båda är män i 40-årsåldern, skulle gripas uppstod en hotfull situation, då mannen ska ha hotat polisen med en kniv. En av poliserna avlossade då sitt tjänstevapen och träffade mannen i benet.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han är inte allvarligt skadad, enligt polisen.

Gripandet föranleddes av två separata misshandelsärenden tidigare under natten. Vid klockan 02 misshandlades en man i 30-årsåldern i Falköping av två män. Mannen fördes till sjukhus med stickskador. En timme senare larmas polisen till en annan adress i staden då ytterligare en man i 30-årsåldern misshandlats.

Som alltid då en polis använt sitt tjänstevapen vid ett ingripande har polisens avdelning för särskilda utredningar (SU) kopplats in.

Och sedan är det den vanliga brottsutredningen där den gripne mannen är misstänkt för brott. Så det startar en hel del utredningar i samband med detta, säger Hans-Jörgen Ostler.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.