Knivmannen i Birmingham ännu på fri fot

Avspärrningar på Irving Street i Birmingham på söndagsmorgonen.
Avspärrningar på Irving Street i Birmingham på söndagsmorgonen.
StorbritannienTT

En man dog och sju skadade, varav två svårt, i knivattacker i centrala Birmingham.

Polisen jagar en ensam gärningsman – och motivet.

Annons

Annons

Det första larmet kom strax efter midnatt, och samtidigt som polisen ryckte ut på det fortsatte det larmas om flera andra knivöverfall i staden.

Samtalen kom från nöjeslivet, som till stor del försiggår utomhus runt barer och på gator som i dessa pandemitider är avstängda för biltrafik.

Attackerna skedde under två timmar. Enligt polisen var de till synes planlösa. Varken terrorism, hatbrott eller gänguppgörelse misstänks ligga bakom.

Inga kopplingar

Det verkar handla om slumpmässiga attacker, för vi har inte funnit några kopplingar mellan offren, sade polisbefälet Steve Graham på en presskonferens.
Vi behandlar alla fyra händelser som en serie.

En man dödades, och det är rubricerat som mord.

De två allvarligt skadade är en kvinna och en man. Övriga fem klarade sig undan med lindrigare skador.

Polisen har inte gått ut med mer uppgifter om offren.

Annons

Annons

"Väldigt kallhamrad"

Savvas Sfrantzis arbetar i de aktuella kvarteren. Han såg hur gärningsmannen högg en ung kvinna flera gånger, vilket folk runt om först uppfattade som att han var ute efter hennes halsband.

Han var väldigt kallhamrad. Han hade ingen panik och reagerade inte på nånting. Efter att ha huggit henne mellan fem och sju gånger, gick han i väg som om ingenting hade hänt, berättar Savvas Sfrantzis för BBC.

Polisen har fått in en rad beskrivningar av mannen, men inte gått ut med några detaljer. Alla som har övervakningskameror eller har telefonbilder ombedes kontakta polisen.

Populära kvarter

Dåden skedde runt Aracadian Centre, som ligger mellan miljonstadens kines- och gaykvarter.

Det är ett populärt område som dock haft vissa problem på sistone, uppger lokalpolitikern Yvonne Mosquito (Labour) för AFP.

Premiärminister Boris Johnson och inrikesminister Priti Patel skickade kondoleanser till offren och tackade alla som hjälpt till.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons