A-
A+

Koeman: "Klubben pratar inte med mig"

Barcelonas Ronald Koeman kritiserar klubbledningen för att inte prata med honom.
Barcelonas Ronald Koeman kritiserar klubbledningen för att inte prata med honom.
FotbollTT-AFP

Ronald Koeman är trött på att försvara sin roll som tränare i Barcelona. Den tunga kritiken mot nederländaren är för mycket, menar han.

Jag kom in i ett komplicerat läge, säger han.

Annons

Annons

Barcelonas problem i ligaspelet och förlusterna i Champions League har Ronald Koeman fått ta emot mycket kritik för. Då riktar han kritik mot ledningen i Barcelona som enligt honom inte kommunicerar med sin huvudtränare.

Ännu en gång har klubben inte pratat med mig. Jag fick reda på att ordföranden (Joan Laporta) var här den här morgonen, men jag såg honom inte, säger Koeman.

På frågan om hur hans relation till klubbledningen är svarar han:

Jag är fortfarande kvar, säger han och fortsätter:
Men jag har ögon och öron och saker har läckt. Jag tror att det stämmer, men som jag sade, ingen har sagt något till mig.

Efter förlusten borta mot Benfica med 0–3 i Champions League blev Koeman ordentligt ifrågasatt. Barcelona är både poäng- och mållöst efter två gruppspelsmatcher.

På lördagen möter Barcelona det regerande mästarlaget Atlético Madrid på bortaplan i ligaspelet. En ny ödesmatch för Barcelona och Koeman.

Jag är inte viktigast. Ett bra resultat är viktigt för fler än mig. Alla vet att jag är här för att jag älskar klubben. Men jag kom också in i ett komplicerat läge, säger han.

Nederländaren, som även varit spelare för Barcelona, vill inte behöva försvara sig mer.

Jag är trött på det. Det är inte rimligt. I dag är det inte läge, men någon dag skulle jag vilja prata om vad jag tycker om allt det här. Det värsta jag upplevt i klubben var när Messi lämnade.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.