A-
A+

Koeman sågar ledningen: "Inte känt något stöd"

Ronald Koeman tycker att klubbledningen inte stöttat honom och laget. Arkivbild.
Ronald Koeman tycker att klubbledningen inte stöttat honom och laget. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Barcelonas tränare Ronald Koeman tycker att medierna uppträtt respektlöst – och att han och spelarna inte fått tillräckligt stöd från klubbledningen.

Den sista delen av säsongen har jag inte känt något stöd från klubben, säger han.

Annons

Annons

Annons

Annons

Barcelonas ordförande Joan Laporta sade till pressen att det behövs förändringar i klubben, vilket har följts av att lokal media rapporterat att den tidigare mittfältsgeneralen Xavi Hernández är tänkt att ersätta Ronald Koeman som tränare.

Något nederländaren inte är glad över.

I det här landet är det mycket mer vanligt att media blandar sig i en tränares framtid, och jag tycker det är respektlöst, säger han på en presskonferens inför matchen mot Eibar i sista omgången.

Han är framförallt upprörd över rapporteringen den senaste månaden och menar att han och laget inte "inte förtjänar sådan behandling".

58-åringen kritiserar även den bristfälliga kommunikationen från klubbledningen – Koeman upplever att han har fått agera som talesperson under perioder.

Den sista delen av säsongen har jag inte känt något stöd från klubben, vi har inte pratat om framtiden, säger han.
Jag vet att vi måste göra förändringar för att kunna vinna titlar och om det betyder en ny tränare eller spelare så är det okej, men det måste kommuniceras.

Barcelona förlorade senaste ligamatchen mot Celta Vigo vilket innebär att de inte längre kunde ta sig högre upp än en tredjeplats. Koeman får därmed nöja sig med en cuptitel under sin första säsong – om det blir en andra återstår att se.

Jag vet inte om jag kommer att fortsätta som tränare, om jag ska vara ärlig. Jag har inte pratat med ordföranden, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!