A-
A+

Kommunalt bolag kan köpa "Kinesiska muren"

Fastigheten 'Kinesiska muren' på Thomsons väg på Rosengård i Malmö. Arkivbild.
Fastigheten "Kinesiska muren" på Thomsons väg på Rosengård i Malmö. Arkivbild.
BostadTT

Malmö kommuns bostadsbolag MKB har lagt ett bud på det skandalomsusade bostadskomplexet Kinesiska muren på Rosengård i Malmö.

Annons

Annons

På tisdag är det tänkt att bostäderna i bostadsrättsföreningen Taxeringsrevisorn 2 – mittdelen av bostadskomplexet i Malmö – ska säljas på auktion. Men nu har medlemmarna i bostadsrättsföreningen röstat för att på förhand godta ett bud som innebär viss ekonomisk ersättning, rapporterar Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Till följd av den planerade försäljningen riskerar ägarna till de 79 bostadsrätterna att förlora sina pengar, eftersom föreningen inte har några tillgångar. Budet innebär att de boende får tillbaka mer än hälften av sina pengar.

Det är bättre än noll kronor men man tänker ändå på pengarna. Man är glad men samtidigt ledsen, säger Mohammad Khalili, en av deltagarna vid mötet, till radion.

Den vanskötta bostadsrättsföreningen, där flera boende levt med miserabel bostadsstandard, har uppmärksammats i flera granskningar av Sydsvenskan.

Det är upp till Kronofogden och Handelsbanken – som har lånat ut 60 miljoner kronor till föreningen – att blåsa av auktionen. Men enligt föreningens advokat Carl Sjöstedt har banken förordat att godta budet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.