A-
A+

Konstchef på väg att utse sin egen efterträdare

Mårten Castenfors förordnande på Liljevalchs tar slut vid årsskiftet 2022/23, men redan nu har han på eget bevåg anställt en stark kandidat till posten. Arkivbild.
Mårten Castenfors förordnande på Liljevalchs tar slut vid årsskiftet 2022/23, men redan nu har han på eget bevåg anställt en stark kandidat till posten. Arkivbild.
KulturTT

Mårten Castenfors förordnande som chef för Liljevalchs konsthall går ut om ett och ett halvt år. Efterträdaren ska utses av Stockholms stad, men redan nu har Castenfors själv anställt en vice konsthallschef, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Annons

Konsthallen Liljevalchs på Djurgården utökas just nu med en tillbyggnad kallad Liljevalchs+ och i samband med den har en ny personalorganisation tagits fram.

För det uppdraget anlitades i september förra året Isak Nilson som konsult. När Nilson är färdig med sitt förslag på den nya personalorganisationen har antalet tjänster utökats från 10 till 14. En av de nya tjänsterna har titeln vice konsthallschef.

Isak Nilsons förslag till omorganisation godkänns i kulturnämnden. Den 10 mars läggs en annons ut på Stockholms stads hemsida om den nya tjänsten. Ansökningstiden är tre veckor, och trots att antalet arbetslösa inom kultursektorn har ökat kraftigt sedan pandemins start får Liljevalchs bara in en sökande till tjänsten: Isak Nilson själv.

Anita Lidberg, personaldirektör i Stockholms stad, uppger för DN att det vid chefsrekryteringar på den här nivån är eftersträvansvärt med minst 20 ansökningar, men att det är inte ovanligt att det kommer in uppåt 200.

Mårten Castenfors ser inte ser något problematiskt med rekryteringen.

Tjänsten är utlyst enligt regelverket. Att det sedan är Isak som fick jobbet ser jag inte som några konstigheter alls. Han uppfyllde alla kriterier som jobbannonsen efterfrågade, säger han till Dagens Nyheter.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!