A-
A+

Konstvärlden hyllar Picasso

Franska kulturministern Rima Abdul-Malakin, till höger, poserar framför Picassos 'Guernica' tillsammans med den spanske kultruministern Miquel Iceta vid en pressträff om 'Celebración Picasso'.
Franska kulturministern Rima Abdul-Malakin, till höger, poserar framför Picassos "Guernica" tillsammans med den spanske kultruministern Miquel Iceta vid en pressträff om "Celebración Picasso".
KonstTT-AFP

Annons

Annons

Nästa år är det 50 år sedan den spanske konstnären Pablo Picasso dog. Det uppmärksammas med det världsomspännande initiativet "Celebración Picasso" med start i september i år.

Det spansk-franska initiativet har förberetts i över ett och ett halvt år och kommer att innefatta 42 utställningar "utan motstycke" på 38 framstående institutioner i hela världen, bland annat New York Metropolitan Museum of Art, Prado i Madrid, Guggenheim-museet i Bilbao och på Centre Pompidou i Paris. I samband med utställningarna kommer det att hållas föreläsningar om konstnären.

"Celebración Picasso" inleds den 23 september i Madrid och avslutas i april 2024 i Paris.

"Vi vill presentera Picasso exakt så som han var genom att lyfta hans konstnärliga arv", sade den spanska kulturministern Miquel Iceta vid en pressträff.

Konstnären Pablo Picasso föddes i Madrid i Spanien 1881 och dog på franska Rivieran 1973.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.