A-
A+

Kontrakt klart: Folkteatern kvar på Järntorget

Folkteatern och restaurang Folk vid Järntorget i Göteborg. Arkivbild.
Folkteatern och restaurang Folk vid Järntorget i Göteborg. Arkivbild.
KulturTT

Folkteatern i Göteborg blir kvar på Järntorget. Ett tioårskontrakt har undertecknats med hyresvärden Folkets hus som också omfattar restaurang Folk.

"Vi är nöjda med de nya hyresvillkoren. Folkteatern kan nu fokusera på att fortsätta att fullfölja sitt uppdrag att bedriva scenkonstverksamhet av hög kvalitet för invånarna i Västra Götaland", säger Folkteaterns ordförande Kerstin Brunnberg i ett pressmeddelande.

Folkteatern och Folkets hus har huserat tillsammans på Järntorget sedan 1950-talet, men i december förra året hotades verksamheten för både teatern och restaurangen sedan Folkets hus riktat skarpa krav mot sin hyresgäst.

I ett brev uppmanades Folkteatern att upphöra med konserter, releasefester och nattklubbsverksamhet "som inte är förenlig med hyresavtalet".

Det fick Göteborgarna att reagera. 15 000 personer skrev under namninsamlingen "Ge fan i Folkteatern" och även ett demonstrationståg till stöd för Folkteatern och restaurangen Folk anordnades.

Kerstin Brunnberg gläds över att även restaurang Folks verksamhet nu är säkrad. "Tillsammans utgör verksamheterna en nationellt mycket viktig och högst uppskattad kulturell nod", säger hon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.