A-
A+

Kostchef pausar arbete efter läskstopp

Kostchefen i Gislaveds kommun pausar nu sitt arbete efter att ha fått ta emot mycket hot och hat.
Kostchefen i Gislaveds kommun pausar nu sitt arbete efter att ha fått ta emot mycket hot och hat.
ÄldrevårdTT

Kostchefen i Gislaveds kommun pausar sitt arbete efter det uppmärksammade beslutet att stoppa serveringen av läsk till äldre på kommunens särskilda boenden, rapporterar Dagens Samhälle.

Annons

Annons

Annons

Annons

Anledningen är den mängd hot och hat som kostchefen fått ta emot de senaste dagarna, såväl per mejl som i sociala medier, enligt Carina Johansson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Här är en tjänsteperson extremt utsatt och det gör mig fruktansvärt upprörd. Det här är frågor vi som arbetsgivare har ett tungt ansvar att hantera och vi som politiker måste nu markera att det är totalt oacceptabelt att ge sig på tjänstepersoner som gör sitt jobb, säger Carina Johansson till Dagens Samhälle.

Hon konstaterar att kommunen fortsättningsvis behöver ha bättre beredskap kring hur de kommunicerar i ämnen som kan upplevas som känsliga.

En del förändringar i kommunala verksamheter kan leda till stora reaktioner. Vi har varit med om liknande ärenden tidigare och det är väldigt tydligt att debatten kring politiker och tjänstepersoner hårdnat.

Kostchefens beslut att pausa sitt arbete har tagits i samråd med socialchefen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr