A-
A+

Krafth kvar i Sverige – ändå aktuell för VM-kvalet

Emil Krafth. Arkivbild.
Emil Krafth. Arkivbild.
FotbollAten, TT:s utsände

Väldigt sen ankomst.

Det gör inget den här gången. Förbundskaptenen Jannne Andersson har visserligen svårt för folk som inte kommer i tid – men på högerbacken Emil Krafth kan han vänta in i det sista.

Annons

Annons

Andersson hade inget nytt besked kring om Krafth blivit pappa eller om högerbacken hinner ansluta till truppen i tid till onsdagskvällens VM-kval mot Grekland.

Kraft var på tisdagen kvar i Sverige.

Landslaget befann sig sedan kvällen innan i Aten. Men att förbundskaptenen helst slipper göra ett byte i fyrbackslinjen gjorde han klart på presskonferensen.

Emil visade så bra form senast att jag gärna vill ha med honom. Vi får läsa av vad som händer. Kommer han ganska tidigt ökar chanserna att han startar, annars kanske han kan vara med och komma in.
Vill han bara själv och det fungerar, vill jag ha hit honom. Hur mycket han spelar får vi så fall se, säger Janne Andersson.

Ingen Krafth? Då bollar förbundskaptenen i första hand med alternativen Mattias Johansson och Marcus Danielson.

Skojade med Lindelöf

Även Victor Nilsson Lindelöf? Nja, där skämtade Andersson. Lagkaptenen, som spelade ytterback då och i början av sin landslagskarriär, har gjort klart att det inte är aktuellt att flytta på sig som mittback.

Fast det är jag som är förbundskapten, skojade Andersson.

Stämningen är med andra ord god inför 90 minuter på Olympiastadion som kan ta landslaget ännu en bit på vägen till VM-slutspelet i Qatar nästa år.

Andersson måste också bestämma sig för vem som kliver in för skadade Albin Ekdal.

Annons

Annons

Svanberg på mitten?

Mattias Svanberg bredvid Kristoffer Olsson på det centrala mittfältet? Eller Jens Cajuste.

Jag resonerar med mina närmaste kollegor, vrider och vänder och stöter och blöter startelvan och så får vi se vad vi kommer fram till, säger Andersson.

Och tillägger:

Emil Forsberg, han spelar i en liknande roll i Leipzig, och Viktor Claesson kan också vara alternativ centralt om vi skulle vilja det.

Förbundskaptenen visade inte upp sin mest sprudlande sida efter 2–1-segern mot Spanien. Han rycktes inte med i den allmänna glädjeyran.

Kom igen om vi kvalar in till VM så ska jag var euforisk så att det räcker, men vi är mitt inne i någonting just nu. Förlorar vi en match sitter jag inte här och gråter och vinner vi jublar jag inte.

"Nog ganska tråkig"

Börjar man sväva i väg är det inte bra. Jag är nog ganska tråkig på det sättet, men med åren har jag lärt mig att "nu är det här klart, nu får vi titta på nästa grej".

Förbundskaptenen ser heller ingen risk att spelarna inte lyckats lägga Spanienmatchen bakom sig.

Något vi varit bra på genom åren är att vi nollställer oss. Killarna har varit jättebra på det. Det ingår att inte prata så mycket av tabellen. Jag vet var vi ligger, jag är inte trög men det viktigaste är vad man gör på planen.

Perfektionisten Andersson har redan konstaterat att det fanns ett och annat som kunde ha gjorts bättre på Friends arena i torsdags.

Det fanns delar mot Spanien som vi definitivt kan göra bättre och det är helheten. Vi vill ha mer boll än vi hade. När vi hade den gjorde vi det väldigt bra.
Under mina 39 år som tränare har jag inte varit med om den perfekta matchen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!