A-
A+

Kraftig tromb i Grums – en till sjukhus

En friggebod totalförstördes efter att ha slitits upp av hårda vindar när ett kraftigt oväder drog in över Grums. En person har förts med ambulans till sjukhus.
En friggebod totalförstördes efter att ha slitits upp av hårda vindar när ett kraftigt oväder drog in över Grums. En person har förts med ambulans till sjukhus.
OlyckaTT

Flygande båtar, blixtnedslag och bortblåsta tak – en plötsligt tromb har orsakat stor förödelse i Grums i Värmland.

Som tur var skadades bara en person, vad vi vet, säger Anders Svedlund, vakthavande befäl på Räddningsregion Bergslagen.

Annons

Annons

Annons

Annons

En person har förts med ambulans till sjukhus efter att ha skadats i det rejäla oväder som drog in över Grums på lördagseftermiddagen. Det är inte känt hur illa skadad personen är.

Ovädrets framfart gick inte obemärkt förbi. Mycket hårda vindar blandades med snö, hagel och åska. Flera blixtnedslag noterades.

Det var någon form av tromb som drog fram och slet upp en friggebod och allt möjligt bråte som låg löst i området där den passerade, säger Svedlund.

Flera tak till privata fastigheter skadades också. Dessutom blåste en båt i väg. Den hittades senare i skogen.

Det såg ut som en krigszon när den första styrkan kom till platsen.

Räddningstjänsten satte in akuta åtgärder på skadade fastigheter. Bland annat har presenningar monterats över tak för att undvika att det regnar in och därmed ger ytterligare skador.

Det finns inga uppgifter om vart ovädret tog vägen efter att ha passerat Grums.

Jag gissar att tromben drog vidare åt nordväst. Men vi har inte fått fler påringningar, så det verkar som att den klingade av med tiden och att endast Grums drabbades, säger Anders Svedlund.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift i ingressen och i bildtexten om när tromben drog in över Grums.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!