A-
A+

Krasslig Berlusconi på sjukhus

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconiär åter på sjukhus. Uppgifterna går isär om hur han egentligen mår. Arkivbild från februari 2021.
Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconiär åter på sjukhus. Uppgifterna går isär om hur han egentligen mår. Arkivbild från februari 2021.
ItalienTT-AFP

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi "mår inte jättebra", enligt högerpolitikern Matteo Salvini som ändå är säker på att 84-åringen inom kort skrivs ut från sjukhuset.

Annons

Annons

Annons

Annons

Det var i tisdags som Berlusconi skrevs in på San Raffaele-sjukhuset i Milano efter att ha känt av komplikationer kopplade till hans covidinsjuknande förra året.

Jag talade med Berlusconi. Han mår inte jättebra, men han kommer att ta sig igenom det eftersom han är den kämpe han är, säger Salvini, som är ledare för ytterhögerpartiet Lega, till etermediekanalen Rai på fredagen.

Berlusconi har åkt in och ut på sjukhus flera gånger de senaste månaderna. I september var han inlagd i elva dygn med en covid-relaterad lunginflammation, och enligt egen utsago var han då nära döden.

Affärstidningen Il Sole 24 rapporterade på fredagen att Berlusconis tillstånd förvärrats efter att han drabbats av en tarminfektion, men uppgiften har inte bekräftats.

Tvärtom tillbakavisas den av Berlusconis personlige läkare Alberto Zangrillo.

"Alla dagar på San Raffaele är mycket arbetskrävande. ALLA mina patienter mår bra. Kom över det", skriver han på Twitter.

Samtidigt citeras Licia Ronzulli, som är senator för Berlusconis parti Heja Italien, av nyhetsbyrån AGI och hon säger att den tidigare premiärministern kommer att skrivas ut de närmaste dagarna.

"Det är ännu inte dags för minnesord, det dröjer länge, länge än", tillägger hon.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss