-
+

Kriechmayr bäst i tuffa VM-backen

Vincent Kriechmayr, världsmästare i super-G.
Vincent Kriechmayr, världsmästare i super-G.
AlpintTT

Lara Gut-Behrami var storfavoriten som levererade i Cortinas VM-backe.

Några timmar senare klarade Vincent Kriechmayr samma uppgift i herrarnas super-G.

Jag är verkligen stolt. Jag har alltid velat ha guldmedaljen och nu har jag den, säger han.

Annons

Annons

Felix Monsén på väg ned för VM-pisten, men han körde ur.
Felix Monsén på väg ned för VM-pisten, men han körde ur.

Österrikaren vann med sju hundradelars marginal till tysken Romed Baumann. Fransmannen Alexis Pinturault tog bronset, 38 hundradelar efter segraren.

De tre första åkarna nådde inte ens andra mellantiden. För Christian Waldner, Loic Meillard, Mauro Caviezel tog VM slut efter runt 20 sekunder.

Är det VM, ska det vara svårt. Så resonerade bansättaren. Frågan är om det inte var för svårt.

Ett rejält hopp, följt av en svår sväng satte åkarna på stora prov, tekniskt och taktiskt. Kanadensaren James Crawford, med startnummer fyra, såg vad som hände, tog det lugnare och tog sig hela vägen ned.

Silver till veteranen

Vincent Kriechmayr hann inhämta den färska informationen och använde den föredömligt.

Jag såg de tre första åkarna och de körde alla ur. Jag trodde att jag skulle ta passagen med mer känsla, men det var väldigt svårt. Jag gjorde det inte perfekt, men bra nog, säger han.
Det var en ovanlig situation. Men det är det som gör vår sport, du måste improvisera, särskilt i super-G, säger han till österrikiska medier.

Vinterns vinnare i Garmisch-Partenkirchen, Kitzbühel, Hinterstoder och Val Gardena klarade även den tuffa utmaningen i Cortina d'Ampezzo.

Fransmannen Alexis Pinturault tillhör inte de allra främsta fartåkarna, men lutade sig mot sin fina teknik, höll farten och kom ned som tvåa.

Men silvermedaljen fick han inte. 35-årige veteranen Romed Baumann, ut som nummer 20, fick till ett pangåk och körde in bara sju hundradelar bakom Kriechmayr. Tysklands Baumann, som tidigare körde för Österrike, tog brons i VM-kombinationen 2013, men har inte varit på en prispall i världscupen sedan 2015.

Annons

Annons

Svenskar körde ur

Det största svenskhoppet Felix Monsén körde ur.

Min känsla var att jag gick på lite för tidigt, skidan svarade för tidigt och jag hann inte ta mig tillbaka in i banan, säger han till SVT.

Om svårigheterna i den övre delen av banan säger han.

Det blev för mycket fokus på det där hoppet och det störde åkningen lite. Klart att den var klurig men jag hade lite för mycket respekt för den, det var dåligt. Nu går jag för revansch i störtloppet.

Även Mattias Rönngren och Olle Sundin körde ur.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss