A-
A+

Kris i Elfsborg: "Vi får ta fajten"

Elfsborg har nio raka matcher utan seger.
Elfsborg har nio raka matcher utan seger.
FotbollTT

1–2 borta mot Djurgården och nio raka allsvenska matcher utan seger.

Elfsborg kämpar i motvind.

Nu får vi stå fram med bröstet och ta fajten, säger lagkaptenen Johan Larsson.

Annons

Annons

Elfsborgs lagkapten Johan Larsson har varit med i med- och motgång.

För lite mindre än ett år sedan lämnade han och laget Tele2 arena med tre poäng efter en imponerande 3–0-seger. Nu rullar bussen mot Borås efter 1–2 mot Djurgården och nio raka allsvenska matcher utan seger.

Det är på något sätt så att man får njuta av den här situationen också. Vi har stått här när det går bra, när vi slog dem här med 3–0 förra året och var supernöjda. Nu får vi stå fram med bröstet och vara redo att ta fajten. Det finns inget mer än att åka hem till Borås och gnugga vidare, säger Larsson.

"Brinner och blöder"

Att ett lag som har slutat tvåa och fyra de senaste säsongerna nu är inne i en två månader lång resultatmässig svacka (senaste segern kom 27 juni) ger grund för kritik. Med tio omgångar kvar att spela är Elfsborg tia i allsvenskan med 24 poäng och en placering i den allsvenska toppen får mer eller mindre ses som en utopi.

Fotboll berör och man har sina åsikter. Det är helt lugnt med mig att man tycker det är dåligt, säger han och fortsätter:
Vi gör alltid vårt bästa. Det är inte så att vi vill vara här och torska med 1–2. Det är svårt att förhålla sig till när man verkligen brinner och blöder för klubben och vill vända på skutan. Det är tufft men folk har rätt till sina åsikter, säger Johan Larsson.

Tränare Jimmy Thelin känner att han känner sig trygg i sin tränarroll, trots klubbens svaga resultat. Och Johan Larsson säger att han har fullt förtroende för sin tränare.

Jag står bakom Jimmy och har fullt förtroende för honom. Det är inte han som har spelat oavgjort eller har förlorat den här matchen. Vi är en grupp och vi kommer vända det här ihop, säger Larsson.

Annons

Annons

"Jättetufft"

Den rutinerade ytterbacken fick se hela matchen från sidlinjen.

Jag missade matchen mot Värnamo och har inte hunnit träna tillräckligt för att göra mig själv och laget rättvist. Det är jättetufft. Superjobbigt att springa på sidan och även fast man inte är hundra procent vill man in. Jag hade gärna velat spela men det var nog ett klokt beslut som togs över mitt huvud, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.