A-
A+

Kristen Stewart om utmaningen att spela Diana

Pablo Larrain och Kristen Stewart vid filmfestivalen i Venedig.
Pablo Larrain och Kristen Stewart vid filmfestivalen i Venedig.
FilmTT

Efter den uppmärksammade säsongen av "The crown": Nu kommer en ny spelfilm om prinsessan Diana. "Spencer" utspelar sig under några dagar 1991, tio år efter bröllopet med prins Charles.

Annons

Annons

”Spencer”, är regisserad av Pablo Larrain och i huvudrollen syns amerikanska Kristen Stewart, känd från "Twilight"-filmerna. Under filmfestivalen i Venedig mötte regissören och skådespelaren världspressen och Stewart berättade om sin relation till en av världens mest kända kungligheter.

Hon var den mest kända kvinnan i världen, hon gladde andra, men själv kände hon sig isolerad och var oerhört ensam, säger Stewart.

Filmen är till stor del fiktiv, det står i förtexterna ”en saga baserad på en verklig tragedi”. På presskonferensen får Stewart frågan om hon som kändis, ofta jagad av pressen, känner några likheter med Diana.

På sätt och vis gör jag det, även om jag inte vill dra några likheter mellan det hon råkade ut för och det som hänt mig. Ibland måste man bli arg, när man har blivit inträngd i ett hörn. Jag kan relatera till det, men jag tror inte att någon kan förstå hur hon hade det.

Chilenske filmskaparen Pablo Larrain har tidigare gjort filmer som "Jackie", där Natalie Portman spelar Jackie Kennedy när hon precis förlorat sin make John F Kennedy, och "Neruda" om sin landsman Pablo Neruda.

Jag ville göra en film som min mamma skulle vilja se. Och jag var nyfiken över hur någon som hon, med den överklassuppfostran hon hade, kunde vara så normal. Hon var ett enormt mysterium.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!