A-
A+

Kristianstad tappar i jakten på Europaplats

Jenna Hellstrom, här i en match tidigare under säsongen, blev poängräddare för Kif Örebro borta mot Kristianstad. Arkivbild.
Jenna Hellstrom, här i en match tidigare under säsongen, blev poängräddare för Kif Örebro borta mot Kristianstad. Arkivbild.
FotbollTT

Kristianstads jakt på en ny Champions League-plats fick sig en törn på tilläggstid hemma mot Kif Örebro.

Då nickade Jenna Hellstrom in 2–2 – ett mål som framför allt gladde Eskilstuna.

Annons

Annons

Förra säsongen av damallsvenskan i fotboll slutade med en tredjeplats för Kristianstad, som därmed fick chansen att kvala in till Champions League.

Fjolårsbedriften kan upprepas i höst, men poängtappet hemma mot Kif Örebro var inte vad Kristianstad hade hoppats på. Lördagens 2–2-resultat innebär att det skånska laget fortsatt har tre poäng upp till trean Eskilstuna, som kan dra ifrån ytterligare vid poäng hemma mot Djurgården på söndag.

Efter en halvlek såg det stabilt ut för Kristianstad, som ledde med 2–0 efter mål av Miranda Nild och Alice Nilsson. Men Kif Örebros nordamerikanskor såg till att det blev en poäng till gästerna.

Amerikanskan Jessie Scarpa reducerade i början av halvleken och i den tredje tilläggsminuten, i Kif Örebros sista anfall, kom sedan kanadensiskan Jenna Hellstroms kvittering.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.