A-
A+

Kritik efter nytt Brommalöfte av regeringen

Bostadsminister Andreas Carlson säger till SVT att Bromma kan bli en omställningshub för elflyget och att det vore 'direkt osmart' att avveckla flygplatsen i förtid. Arkivbild.
Bostadsminister Andreas Carlson säger till SVT att Bromma kan bli en omställningshub för elflyget och att det vore "direkt osmart" att avveckla flygplatsen i förtid. Arkivbild.
EkonomiTT

På måndagen upprepade regeringen, genom infrastruktur- och bostadsministern Andreas Carlson (KD), att Bromma flygplats ska leva vidare.

Det S-ledda styret i Stockholm kritiserar beskedet och kräver ministerns avgång.

Annons

Annons

Under måndagen har bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlsson (KD) besökt Bromma flygplats. Han meddelade då att regeringen inte kommer att gå vidare med planerna på att stänga flygplatsen i förtid. Den senaste utredningen om Brommas framtid, som tillsattes av den förra regeringen, föreslog att flygtrafiken skulle flyttas till Arlanda redan 2025 – åtta år tidigare än när avtalet löper ut 2035.

Så blir det alltså inte. Beskedet är egentligen inte nytt – M, KD, L och SD lovade redan i Tidöavtalet att inga nedläggningsbeslut kommer att fattas under mandatperioden – men infrastrukturministerns besked på måndagen har ändå väckt kraftiga reaktioner.

Det socialdemokratiska styret i Stockholms stad – som sett möjligheter till 30 000 nya bostäder om flygplatsen rivs – kallar beskedet ett svek mot alla stockholmare och mot näringslivet. Finansborgarrådet Karin Wanngård (S) säger i ett pressmeddelande att Carlson därför bör "avgå från sitt uppdrag som bostadsminister".

Kristoffer Tamsons (M), oppositionsregionråd i Region Stockholm, välkomnar ett "rakt besked" från regeringen och skriver i ett pressmeddelande att Bromma flygplats är en knutpunkt som är avgörande för regionens tillväxt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.