-
+

Kritik mot AIK i transferutredning

AIK får intern kritik för sitt transferarbete. Arkivbild.
AIK får intern kritik för sitt transferarbete. Arkivbild.
FotbollTT

Annons

Annons

AIK har brustit i sitt arbete vid övergångar och kontraktsskrivningar. Det visar en intern utredning, som den fotbollsallsvenska klubben presenterar på tisdagen.

"Advokatfirman Delphi har inte funnit stöd för att det skulle finnas ett mönster i AIK Fotbolls agerande i samband med spelartransfers med innebörd att AIK skulle ha försökt att dölja vilka agenter som varit inblandade i aktuella spelartransfers eller de ersättningar dessa agenter har erhållit. Samtidigt är det tydligt att det har funnits brister i samband med vissa särskilda spelartransfers", skriver advokatfirman som utfört granskningen i sin rapport.

AIK:s ordförande Robert Falck välkomnar resultatet av rapporten.

"Jag tycker det är en gedigen utredning som visar på att det har funnits brister i våra processer och dokumentation kring transfers. Samtidigt är det viktigt att poängtera att det inte finns något som tyder på brottslig verksamhet eller att någon agerat för att skada klubben", säger han till klubbens webbplats.

Den interna utredningen genomfördes efter att Nabil Baohuis övergång till saudiska Al-Ahli 2015 väckt stor uppmärksamhet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss