Kritik mot Neymars jättefest på nyår

'Det är bara en liten fest'. Neymar har fått kritik för sitt nyårsfirande i Brasilien. Arkivbild.
"Det är bara en liten fest". Neymar har fått kritik för sitt nyårsfirande i Brasilien. Arkivbild.
FotbollTT-Reuters

Neymar tänker fira in det nya året i stor stil. Men sedan myndigheterna fått nys om nyårsplanerna måste fotbollsstjärnan minska antalet gäster - från 500 till 150.

Annons

Annons

Annons

Annons

Brasilien är det land i världen som har haft näst mest dödsoffer i covid-19, nästan 200 000. Bara i USA har flera avlidit i sjukdomen.

Det gör att många i Brasilien höjde på ögonbrynen när uppgifterna om Neymars nyårsfest avslöjades i en tidning i helgen. Fotbollsstjärnan ville först bjuda in 500 gäster till en flera dagar lång fest i Magaratiba, 100 kilometer söder från Rio de Janeiro.

Efter kritiken har festarrangören PSG-stjärnan anlitat bestämt sig för att minska antalet gäster till 150 och lovar dessutom att anamma de rekommendationer som finns för att minska risken för smittspridning.

"Evenemanget kommer att arrangeras efter de regler som myndigheterna föreskriver", skriver företaget i ett pressmeddelande.

Den privata festen har fått tillstånd att arrangeras, men varken Neymar eller de lokala myndigheterna har kommenterat uppgifterna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons