A-
A+

Kritik mot Zoomfri Oscarsgala: "Exkluderande"

Den brittiska skådespelaren Carey Mulligan, som nominerats för bästa huvudroll i 'Promising young woman', riskerar att missa Oscarsgalan. Arkivbild.
Den brittiska skådespelaren Carey Mulligan, som nominerats för bästa huvudroll i "Promising young woman", riskerar att missa Oscarsgalan. Arkivbild.
FilmTT

Kritik från filmbranschen riktas nu mot beskedet att de nominerade till årets Oscarsgala måste närvara personligen – och med andra ord inte kan delta via Zoom, skriver Variety.

Annons

Annons

Enligt kritikerna leder beslutet till att filmskapare och skådespelare, som på grund av reserestriktioner inte har möjlighet att ta sig till Los Angeles, nu exkluderas från evenemanget.

I kategorin bästa regissör riskerar bland annat två av de nominerade, Emerald Fennell, nominerad för "Promising young woman" och Chloé Zhao, nominerad för "Nomadland", att gå miste om galan, då de befinner sig utanför USA.

"Jag orkar inte ens tänka på att jag kan missa prisutdelningen, men jag tänker inte bryta mot lagen och simma över Atlanten för att komma dit. Fast jag hade gjort det om jag hade haft tillräckligt med tid och kraft", säger Fennell till tidningen.

Detsamma gäller skådespelarna Carey Mulligan, Anthony Hopkins, Vanessa Kirby och Yuh-Jung Youn – och teamen bakom de fem filmerna i kategorin bästa internationella film.

Arrangörerna har i och med beslutet tydligt visat att man trots pandemitider väljer en annan väg för evenemanget än exempelvis Golden Globe-galan – som i år präglades av taffliga videosamtal och kändisar i mjukiskläder.

Oscarsgalan äger rum den 25 april.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!