A-
A+

Kritiken mot Fifa och Uefa: De dödar spelarna

'Spelarna är otroligt trötta', säger City-tränaren Pep Guardiola som kritiserar det tajta spelschemat. Arkivbild.
"Spelarna är otroligt trötta", säger City-tränaren Pep Guardiola som kritiserar det tajta spelschemat. Arkivbild.
FotbollTT

Manchester City-managern roterar ofta och mycket i sina uppställningar – inte sällan mot spelarnas vilja. Anledningen är det tajta spelschemat, som Pep Guardiola är kritisk till.

Uefa och Fifa dödar spelarna, säger han.

Annons

Annons

Pep Guardiolas Manchester City stormar mot Premier League-titeln. Dessutom jagar laget även dubbla inhemska cuptitlar (FA-cupen och ligacupen) och segern i Champions League. För att ha en chans att lyckas med att som första engelska klubb ta hem rubbet under en och samma säsong blir rotation nyckeln, enligt Guardiola.

Inte minst i år, när spelschemat är ännu tajtare på grund av pandemin som bland annat försenade starten av Premier League.

Och managern är kritisk till upplägget.

Uefa och Fifa dödar spelarna, det är för mycket. Vi har inte ens haft en halv vecka ledigt sedan vi drog i gång, inte en enda gång, säger han under en presskonferens på klubbens sajt.
Jag roterar eftersom det är omöjligt att spela varje dag. Spelarna är människor, inte maskiner. Jag vet att spelarna vill spela varje match, men det är ohållbart. Ingen spelare kan vara redo mentalt för varje match.

City leder Premier League med 14 poäng och på tisdag möter man Borussia Dortmund i Champions League-kvartsfinal. Senare i april väntar även Chelsea i FA-cupens semifinal och Tottenham i ligacupfinalen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

banner_sthlm

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Nu kan du prova News55 Premium i två veckor för endast 19 kr.

Prova idag och få tillgång till allt vårt innehåll!