A-
A+

Krönikörerna: "Varför ville den inte in?"

Marcus Berg deppar efter förlusten i åttondelsfinalen i fotbolls-EM mot Ukraina.
Marcus Berg deppar efter förlusten i åttondelsfinalen i fotbolls-EM mot Ukraina.
FotbollTT

En stolpe, en ribba, och ett smärtsamt fotbollsslut. Men också framåt – mot ett VM runt hörnet och en Emil Forsberg som hyllas.

Så sammanfattar tidningarna förlusten i EM:s åttondelsfinal mot Ukraina.

Annons

Annons

Den kollektiva sucken från svenska fotbollssupportrar när Ukraina gjorde 2–1 mot Sverige i Glasgow gick igen när tidningarna summerar kvällen, och Sveriges hela Europamästerskap.

"Det är alltså så här det känns? Att dominera, ha en match i fickan och se den stulen av slumpen och blågula hjältar? Det brukar ju vara Sverige. Men det är Ukraina som ska spela kvartsfinal, alla andra kan gå hem", skriver Simon Bank i Aftonbladet.

Gå hem på de vägar som inte bär till kvartsfinal, för alla vägar bär inte till Rom och mötet med England.

"Sen är sen. Nu är nu"

"Det hade varit en match där Sverige visat upp vilket svenskt landslag som är på väg att byggas. Men sen är sen. Nu är nu. Det här laget kan bli riktigt bra sen, på sikt. Men nu, den här gången, räckte det inte för att gå riktigt långt. Sveriges EM är över och betyget blir godkänt. Inte mindre men vi hade hoppats på mer", skriver Johan Esk i DN och hyllar som alla andra Emil Forsbergs insats mot Ukraina och i hela mästerskapet.

Men en insats som inte fick krönas med mer än ett mål. Som Noa Bachner skriver i Expressen:

"Han drog händerna genom håret, blickade mot himlen och frågade sig samma sak som alla andra. Varför ville den inte in? Vi har väl samlat på oss våra ramträffar i skarpt läge? Vi har väl fullt i den här ryggsäcken?" Det var tankarna man satt och kämpade emot, bilderna man försökte byta ut. Sverige hade gjort tillräckligt för att stå där med ett annat resultat, men ljudet av bollen när den träffade målramen ringde i öronen".

Annons

Annons

"Det svider, det blöder"

Träffarna i målburen svider desto mer för att Sverige visat att det fanns mer, och kommer finnas mer och Alexander Isak och Dejan Kulusevski tog för sig, skriver Mattias Balkander i GP:

"Det blev en bra månad, men nu gör det ont. Det svider, det blöder, det skriker och ekar. Det var ju inte så här det skulle sluta, inte så här det skulle gå. I min värld togs ändå steg framåt. Många. Långa. Härliga. Och betydelsefulla. Därför är framtiden ljus. Men vad gör det nu?".

Men långt innan det är dags för revansch i VM i Qatar är det annan fotboll som ska spelas. Och för några av EM-spelarna gäller det att samla ihop tankarna snabbt. För:

"I helgen börjar allsvenskan igen. Med publik. (Always look on the bright side of life)", påminner journalisten Patrick Ekwall om på Twitter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!