Kry tar över Medhelp

Vårdbolaget Kry slår sina lovar kring 1177 Vårdguiden i Region Stockholm. Arkivbild.
Vårdbolaget Kry slår sina lovar kring 1177 Vårdguiden i Region Stockholm. Arkivbild.
EkonomiTT

Vårdbolaget Kry köper Medhelps dotterbolag Vårdtjänster, rapporterar Dagens Medicin.

Vårdtjänster sköter 1177 Vårdguiden i Region Stockholm, den enda region som inte driver webbplatsen och telefontjänsten i egen regi.

Annons

Annons

Annons

Annons

För ett år sedan hade Medhelp två regioner till och det är klart att det är intressant för oss att kunna utvidga till fler regioner. Huvudanledningen till att vi varit intresserade är att Medhelps verksamhet fungerar så fantastiskt bra. Det är ett otroligt välskött bolag, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef för Kry, till tidningen.

Enligt Kry förblir verksamheten oförändrad, utan koppling mellan Krys system och 1177 Vårdguiden. Cirka 250 sjuksköterskor anställda av Medhelp kommer att arbeta kvar i Vårdtjänster efter ägarbytet.

Vårt driv är att bli en större och viktigare primärvårdaktör i Sverige och det här ger oss möjlighet att bredda oss med en verksamhet som vi tror att vi kan utveckla, säger Erik Hjelmstedt till Dagens Medicin.

Region Stockholm måste formellt godkänna ägarbytet. Köpeskillingen är hemlig enligt avtalet mellan parterna.

I höstas var Kry i blåsväder efter att ha erbjudit stockholmare som använder bolagets app att lista sig på Krys nyöppnade vårdcentraler. Många patienter var inte medvetna om att de därmed förlorat listningen vid sina tidigare vårdcentraler.

En av de mer profilerade kritikerna var socialminister Lena Hallengren (S). Kry försvarade sig med att bolaget följer reglerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons