Kultfilmen "Sökarna" blir ljudbok

Regissören och manusförfattaren Daniel Fridell är skapare av kultfilmer som 'Sökarna' och '30 november'. Nu lanseras bokserien 'Under ytan' – en serie ljudböcker baserade på hans filmer. Först ut är 'Sökarna'. Arkivbild.
Regissören och manusförfattaren Daniel Fridell är skapare av kultfilmer som "Sökarna" och "30 november". Nu lanseras bokserien "Under ytan" – en serie ljudböcker baserade på hans filmer. Först ut är "Sökarna". Arkivbild.
KulturTT

Annons

Annons

Daniel Fridells film "Sökarna" från 1993 har med åren blivit en svensk kultfilm. Filmen, som berättar om ungdomar, kriminalitet och missbruk i Stockholm på 1990-talet hittar ständigt en ny publik och tycks aldrig förlora sin aktualitet.

Det få vet är att Daniel Fridell parallellt med att han skrev manus till filmen även skrev en bok. Nu kommer boken "Sökarna" som ljudbok – den första i en serie ljudböcker baserade på Daniel Fridells filmer.

Kommande delar i serien är bland annat "30 november", "Under ytan" och "Säg att du älskar mig". "Sökarna" och "30 november" är klassiska inläsningar, medan de följande böckerna kommer att dramatiseras i regi av Daniel Fridell.

Serien går under namnet "Under ytan" och dess stora teman är utanförskap, svek, övergrepp, kriminalitet och rasism.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons