Kulusevski: "I EM kommer vi vara redo"

Dejan Kulusevski (höger) tror Sverige kommer att ta nya kliv och bara bli bättre till fotbolls-EM som är uppskjutet till nästa sommar.
Dejan Kulusevski (höger) tror Sverige kommer att ta nya kliv och bara bli bättre till fotbolls-EM som är uppskjutet till nästa sommar.
FotbollZagreb, TT:s utsände

Sverige ligger risigt till i Nations Leagues A-division efter tre raka förluster.

Ändå talar framtiden för Blågult – och det är landslagets framtidsnamn som konstaterar det.

Vi ser ju vilka steg vi tar och vilken fotboll vi spelar, säger Dejan Kulusevski.

Annons

Annons

Vi presterar för att få med oss minst en poäng, tyckte Marcus Berg.
Kroatien har fem minuter i andra halvlek där de är ganska bra men sen tar vi över, ansåg Pontus Jansson.
I den andra halvleken visar vi vilket bra fotbollslag vi är, tillade Emil Forsberg.

Det var ett slaget svenskt landslag som lämnade den kroatiska nationalarenan Maksimirstadion i Zagreb – dock med ett självförtroende som var allt annat än stukat.

1–2-förlusten mot Kroatien innebär att Sverige med tre omgångar kvar har satt sig i en tuff sits och måste börja vinna matcher mot svårast tänkbara motstånd om man inte ska ramla tillbaka till B-divisionen i Nations League.

"Bättre än dem"

Tre inte helt oväntade förluster till trots är den samlade bilden i det svenska landslaget att det finns mycket positivt att ta med sig inför fortsättningen – och den som sätter ord på det tydligast är spelaren som väntas anföra Sverige under lång tid framöver.

Det är Frankrike, Portugal och Kroatien. Det säger sig självt. De är de tre bästa landslagen i världen. Vi gör vårt bästa. När det väl gäller och är dags för ett EM så kommer vi vara ännu mer redo. Visst, vi förlorar men i dag (läs i går, söndag) tycker jag inte att vi förtjänar att förlora. Jag tycker vi var bättre än dem i hela andra halvlek, men vi lär oss. Det är okej att förlora, det vill ingen – men vi ser ju vilka steg vi tar och vilken fotboll vi spelar, säger Dejan Kulusevski.

Den 20-årige nyblivne Juventusspelaren hade en fot med i spelet när Berg kvitterade till 1–1 – ett mönsteranfall där Kroatien blev utrullade – och var en av planens mest framträdande spelare. Men Kulusevski ville ha mer.

I andra halvlek kändes det bra, men jag är besviken. Jag vill göra mål, assist och vinna matchen. Det gick inte i dag, men jag är ändå positiv i övrigt.

Annons

Annons

"Kommer bli grymt"

Självklart ska det inte ta 45 minuter för att komma in i matchen, påtalar han, men får Janne Anderssons landslag bara gnugga vidare på den inslagna vägen tror Kulusevski att Sverige går en ljus framtid till mötes.

Vi kommer växa in i det, absolut. Vi har en del nya spelare och det kommer att ta tid, men det kommer bli grymt.

På onsdag spelar Sverige sin tredje match på bara sju dagar. Då väntar Portugal i Lissabon. Nations Leagues gruppspel avslutas sedan med matcher hemma mot Kroatien och borta mot Frankrike den 14 respektive 17 november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons