Kulusevski: "Ingen kan stoppa Ronaldo"

Portugals Cristiano Ronaldo jublar efter att ha satt 0-1 på frispark mot Sverige på Friends arena i september. Arkivbild.
Portugals Cristiano Ronaldo jublar efter att ha satt 0-1 på frispark mot Sverige på Friends arena i september. Arkivbild.
FotbollTT:s utsände i Lissabon

För en månad sedan avgjorde han helt på egen hand mot Sverige med två mål.

På onsdag ställs Cristiano Ronaldo återigen mot sitt favoritmotstånd.

Det finns ingen som kan stoppa honom. Om han har en bra dag avgör han allt på egen hand, säger Dejan Kulusevski.

Annons

Annons

Dejan Kulusevski säger att Ronaldo inte går att stoppa.
Dejan Kulusevski säger att Ronaldo inte går att stoppa.

Cristiano Ronaldo har gjort 101 landslagsmål för det portugisiska landslaget. För en dryg månad sedan jubilerade han på svensk mark när han skickade in en frispark bakom Robin Olsen. Målet var hans 100:e och av bara farten kom även fullträff nummer 101 i samma match.

Det innebär att Sverige – tillsammans med Litauen – får klassas som världsstjärnans favoritmotstånd (han har inte gjort fler mål mot någon annan nation).

På onsdag ställs 35-åringen återigen mot blågult, denna gång på hemmaplan i Lissabon.

"Kan inte stoppas"

Klubbkompisen i Juventus, Dejan Kulusevski, ger varken sig själv eller sina lagkamrater i blågult någon vidare ljus prognos i duellen mot Ronaldo.

Det finns ingen som kan stoppa honom. Om han har en bra dag avgör han allt på egen hand. Vi lyckades inte stoppa honom förra matchen, men vi får en ny chans på onsdag. Jag vet inte hur man stoppar honom, men man måste vara aggressiv och få honom frustrerad. Jag vet hur det är att spela mot aggressiva backar, till slut blir man frustrerad, säger Kulusevski under måndagens pressträff och tillägger:
Jag har sagt att de kommer få det tufft. Han var imponerad av oss första matchen och tyckte vi spelade bra. Det ska bli kul att möta honom när jag lärt känna honom lite bättre.

Annons

Annons

Lindelöf tillgänglig

I 0–2-förlusten i september fanns inte Victor Lindelöf med i startelvan, utan ersattes då i stället av Filip Helander. Men Manchester United-backen ser fram emot mötet i Lissabon.

Han är ju en av de bästa spelarna genom tiderna, så det blir en svår uppgift. Men som alltid när man möter sådana spelare måste man vara på tå hela tiden och försöka ligga rätt. Ger du honom en meter kan han göra mål. Jag har mött honom några gånger tidigare. Det är inte det lättaste att ha koll på honom hela tiden, man får försöka ligga tätt och inte ge honom för mycket tid, då kan det smälla.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons