A-
A+

Kulusevski: "Jag älskar klubben"

Dejan Kulusevski.
Dejan Kulusevski.
FotbollTT

London toppar mångas listor över favoritresmål.

Dejan Kulusevski har förstått varför.

Han stortrivs i staden och i Tottenham.

Jag älskar klubben, gillar fansen och det är ett ställe jag vill vara på, säger han.

Annons

Annons

Fem mål och åtta målgivande passningar på 18 matcher är siffrorna som berättar varför han snabbt uppskattades av supportrarna och blev en publikfavorit på Tottenham Hotspur Stadium – och en vital del i managern Antonio Contes lagbygge.

Dejan Kulusevskis eget omdöme efter fyra månader i klubben:

Tio av tio. Jag hade kul, mådde bra, resultaten gick som de skulle och alla är nöjda och glada. Allt har varit perfekt. Jag har en mycket bra tränare, mycket bra träningar, bra lagkamrater, smarta människor. Alla vill bara vinna.

Utlåningen från Juventus till Tottenham är på 18 månader. Det innebär att han spelar hela nästa säsong i Premier League – och i Champions League dit klubben kvalificerade sig via fjärdeplatsen i ligan.

Stannar nästa säsong

Det har spekulerats mycket i att Tottenham köper loss 22-åringen i sommar, men det är inget han känner till.

Men jag vet att jag kommer att spela i Tottenham nästa säsong. Om de inte köper mig den här sommaren tror jag det är obligatoriskt att de gör det nästa sommar.

Kulusevski vann aldrig riktigt tränaren Massimiliano "Max" Allegris förtroende i Juventus och menar att det var mycket som inte fungerade i Turin.

Det var svårt att vara sig själv och jag hade inte så kul på träningsplanen, säger han.

Personkemin är desto bättre med Antonio Conte.

Han är en vinnare. Jag tror att när han kom till Tottenham var laget på nionde plats och slutade fyra. Han är besatt av att vinna. Han jobbar från morgon till kväll.

Annons

Annons

"Inte så kul i Juventus"

TT: Kan man sammanfatta den här våren med att du har fått en tränare som tror på dig och att du fått glädjen tillbaka?

Lite grann. Det är viktigt att det ska vara kul när man går och tränar. Det ska inte bara vara ett jobb. Fotboll är det roligaste som finns och så är det i Tottenham. Det var inte så kul i Juventus med ett annat system och en annan vision som jag inte trivdes så bra med under mitt andra år i Juventus.

Efter VM-missen har förbundskapten Janne Andersson pratat mycket om att han vill ändra lite i ert sätt att spela i landslaget.

Jag tycker att det är bra och jag tycker att det ska vi göra eftersom det kommit fram nya spelare i lite nya positioner och rörelser, säger Kulusevski och fortsätter:
Det kommer att ta tid, det går inte på en dag. I dag var första dagen vi provade något nytt. Vi är bra spelare men jag tror inte att det kommer att fungera direkt.

Vill spela på kanten

TT: Vilken blir din roll i det nya tänket?

Vi får se hur det blir. Jag är väl tänkt att spela lite på kanten, lite mer som i Tottenham. Det blir kul för mig att hitta lite nya vinklar.

Landslagets första test med Anderssons "omtag" blir mot Slovenien i Nations League på torsdag i Ljubljana.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.