A-
A+

Kulusevski: Mycket att förbättra

Dejan Kulusevski, nummer 21, efter sitt 2–0-mål mot Slovenien.
Dejan Kulusevski, nummer 21, efter sitt 2–0-mål mot Slovenien.
FotbollLjubljana, TT:s utsände

2–0 i Nations League-premiären mot Slovenien.

Efter matchen delade Dejan Kulusevski ut både ris och ros.

Vi har mycket att förbättra, säger 2–0-målskytten till Viaplay.

Annons

Annons

22-åringen punkterade mötet när han elegant skickade upp 2–0 i nättaket i slutminuterna efter en soloräd.

Jätteskönt, jag har inte gjort så många mål i landslaget, så jag hoppas göra många fler, men jag är glad, säger Kulusevski, som gjorde sitt andra mål i landskamp nummer 22.

Dessförinnan hade han fått se lagkapten Emil Forsberg ge Sverige ledningen med 1–0 på straff strax innan halvtid.

"Har ingen targetspelare"

Trots 2–0 på resultattavlan var Kulusevski inte helt nöjd med det svenska spelet, som i kvällens match hade ett nytt spelsystem: 4–3–3 med en ensam central anfallare i form av Alexander Isak.

Det var helt okej, vissa stunder var bra, vissa lite mindre. Det är alltid viktigt att vinna, men vi har mycket att förbättra, säger Kulusevski och fortsätter:
Det har blivit så ofta, att när vi leder så slutar vi spela kort och skickar upp den på chans många gånger, men vi har ingen targetspelare. Då förlorar vi alla dueller, vi måste börja spela annars kommer det bli tufft.

Annons

Annons

Forsberg: Blir ängsliga

Forsberg är inne på samma spår som sin lagkamrat.

Med lite eftersmak så tycker jag att vi blir ganska ängsliga i andra halvlek. Lite djupa, vi låter dem styra spelet lite för mycket. Men fantastiskt skönt att vinna, det tyder på en styrka också, säger lagkaptenen och fortsätter:
Som vi sagt tidigare, det är lite nytt nu, det kommer bli lite missförstånd här och där, det kommer inte se helt hundra ut. Det viktiga är att vi får in varje spelare i den rollen som den ska ha, så att den (spelaren) får ut sin potential i den rollen, men det började bra i första halvlek tycker jag.

Supersäker straffskytt

Forsberg utomordentliga statistik som straffskytt förbättrades ytterligare. Nu har han slagit in 28 av 31 straffar som elitspelare.

Jag tycker bara det känns bra varje gång jag kliver fram. Det har fungerat bra hittills och det skönaste som finns är när målvakten går åt fel håll och det gör de ganska ofta. Det tyder väl på att jag kanske har något psykiskt övertag, att jag byter hörn ibland. Det blir kanske något psykologiskt spel, men det känns bra varje gång jag kliver fram och jag är väldigt övertygad om att jag kommer göra mål och det tar jag med mig varje gång jag kliver in i just den situationen, säger han till Viaplay.

Kaptensbindelstrul

Forsberg lämnade i slutet lagkaptensbindeln till målvakten Robin Olsen.

Skälet: Han trodde att han skulle bli utbytt när fjärdedomaren visade upp skylten med nummer 10.

Men det var slovenerna som bytte.

Jag tror att han trodde att han skulle bli utbytt, men vi ändrade och bytte inte honom, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

Bindeln? Den fick Olsen bära matchen ut.

Redan på söndag väntar nästa match i Nations League, då tar Sverige emot Norge på Friends arena.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.