A-
A+

Kulusevski och Isak får chansen i EM-genrepet

Alexander Isak får chansen från start i EM-genrepet mot Armenien – och han kommer att spela med Dejan Kulusevski.
Alexander Isak får chansen från start i EM-genrepet mot Armenien – och han kommer att spela med Dejan Kulusevski.
FotbollTT

Dejan Kulusevski och Alexander Isak bildar anfallspar för första gången från start.

De är några av spelarna som får chansen i Sveriges EM-genrep mot Armenien på lördagskvällen.

Det ska bli väldigt roligt att se Dejan och Isak ihop, säger förbundskapten Janne Andersson.

Annons

Annons

Annons

Annons

Förbundskaptenen har varit tydlig med att han inte har tänkt att spela ihop en startelva till EM-premiären.

"Det blir lite blandat", har han tidigare sagt.

Och jämfört med elvan mot Finland, seger med 2–0, är det precis så det blir.

Det finns fortfarande en del svar jag vill ha och vi har en konkurrenssituation. En startelva mot Spanien har jag inte bestämt. Det är några positioner där vi har många bra alternativ. Jag vill se hur det ser ut i morgon och på träningarna, säger Andersson.

Inte minst vill han ha besked om vilka anfallare som ligger bäst till för att få chansen när det blir skarpt läge i EM-premiären mot Spanien i Sevilla den 14 juni.

Tänker inte i anfallspar

Mot Finland startade Marcus Berg och Robin Quaison, men Andersson är noga med att påpeka att han inte väljer mellan två anfallspar.

Hösten (2019) när vi kvalade oss till EM var Robin och Marcus väldigt bra. Jag ser också Alexander och Dejan som ett bra par. Det är inte orimligt att man bryter paren, det är inte självklart att de här paren spelar tillsammans men det ska bli kul att se Dejan och Alex tillsammans.

Kulusevski har uttryckligen påpekat i samtalen med förbundskaptenen att han kommer bäst till sin rätt som anfallare i landslagets spelsystem (4–4–2 som defensiv grunduppställning), inte som yttermittfältare till höger.

Han (Andersson) har sagt att jag kan spela på båda två. Jag kommer nog få testa båda, men det är han som väljer var jag ska vara. Om jag får välja så väljer jag anfallare, så jag kan vara lite närmare målet, sade Kulusevski under en presskonferens i Båstad i förra veckan.

Där hade han sällskap vid podiet av Alexander Isak.

Bra spelare ska alltid kunna spela tillsammans. Det ska inte vara några problem. Vi har aldrig gjort det men det hade varit väldigt kul att spela med "Alex", sade Kulusevski.

Annons

Annons

Övertygat Andersson?

Kulusevski tycks – i alla fall för stunden – ha övertygat Andersson om var han ska spela.

Som det känns nu är han anfallare i första hand, men osvuret är bäst. Det beror på vad som händer. Han har varit aktuell i båda positionerna hela tiden och han gör det bra i båda och han är inte låst vi någon av dem, säger förbundskaptenen.

Den 21-årige framtidsspelaren från Juventus spred en viss skrämsel i landslagsbubblan. Torsdagens coronatest visade en avvikelse i Kulusevskis prov.

Små spår av virus

Inga risker togs, Kulusevski isolerades medan hans test skickade på en ny analys.

Man hittade något man inte kunde utesluta var väldigt små mängder av virus, man fick göra ny analys och utesluta att det var det. Sannolikt beror det på att han haft corona och hade antikroppar, säger läkaren Anders Valentin.
Han mår prima och allt är lugnt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss