Kvalet till damhockeyligan ställs in

Det blir inget kval till SDHL och inga SM-slutspel på juniornivå under våren. Arkivbild.
Det blir inget kval till SDHL och inga SM-slutspel på juniornivå under våren. Arkivbild.
IshockeyTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Kvalet till damernas högsta hockeyserie, SDHL, och SM-slutspelen på juniornivå ställs in denna säsong. Det har Svenska ishockeyförbundets styrelse bestämt. Anledningen är den nedstängning av kommunala idrottshallar som regeringen införde den 18 december och som gäller till den 24 januari.

"De serier som berörs av regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Därför ställs kvalen till SDHL, hockeyettan och J20 in och även SM-slutspel på juniornivå, J20, J18 och U16. Nationellt seriespel på juniornivå återupptas inte heller. Inga nya lag kommer att flyttas upp i varken SDHL eller hockeyettan.

SHL, SDHL, hockeyallsvenskan och hockeyettan räknas som yrkesmässig idrott och berörs inte av beslutet. Där kommer säsongen att slutföras som planerat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons