A-
A+

Kvinna död i olycka på E4 – man gripen

En kvinna omkom och flera personer skadades i en trafikolycka på E4. Arkivbild.
En kvinna omkom och flera personer skadades i en trafikolycka på E4. Arkivbild.
OlyckorTT

En kvinna i 40-årsåldern omkom och flera personer skadades vid en trafikolycka på E4 ett par mil norr om Hudiksvall på lördagseftermiddagen. En man har gripits misstänkt för brott i samband med olyckan.

Annons

Annons

Enligt Helahälsingland ska det ha varit en personbil och en husbil som frontalkrockade varefter ytterligare två bilar körde in i de krockade ekipagen.

Det var en mycket allvarlig olycka där en person avled och ytterligare fem personer skadades, säger Andreas Wikström, räddningstjänstens yttre befäl, till nyhetssajten.

Polisen uppger att en person gripits.

Det är en ung man som är misstänkt för olika brott i samband med olyckan. Han var förare i ett av fordonen, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisen, till TT.

Larmet om olyckan kom vid 17.30-tiden. De skadade fördes till sjukhus i Sundsvall och Hudiksvall, för flera av dem är läget allvarligt.

Vad föraren misstänks för är ännu inte klart.

Nu gäller det att försöka få en klar bild av vad som har hänt och framöver höra de som är inblandade, säger RLC-befäl Daniel Winge.

Olyckan inträffade på en sträckning där mitträcke saknas. Sex ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till platsen och trafikanterna uppmanades att släppa fram räddningsfordonen.

E4 stängdes av helt i flera timmar under räddningsarbetet och trafiken leddes om.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.