Kvinna flydde från polisen – hoppade i älven

Kvinnan som försökte fly från polisen är nu gripen och förd till häktet. Arkivbild.
Kvinnan som försökte fly från polisen är nu gripen och förd till häktet. Arkivbild.
BrottTT

En efterlyst kvinna har försökt komma undan polisen genom att kasta sig i Dalälven. Till sin hjälp hade hon en man i en stulen båt. Efter en polisjakt med båt är båda nu gripna.

Annons

Annons

Under förmiddagen pågick en omfattande polisjakt vid Dalälven i centrala Borlänge. Målet var att omhänderta en efterlyst kvinna som hoppat i älven för att slippa bli gripen.

Kvinnan var inte intresserad av att bli omhändertagen, så hon hoppade i älven. Sedan simmade hon runt där, och hoppade upp och ner ur vattnet ett antal gånger för att vi inte skulle få tag på henne, säger Lars Hedelin, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Klassisk jakt

Den efterlysta kvinnan är i 35-årsåldern, och hade vid tillfället sällskap av en man i samma ålder. Efter att kvinnan hoppat i älven försökte mannen hjälpa henne att komma undan genom att stjäla en båt som låg vid strandkanten. Även polisen och räddningstjänsten hade båtar i vattnet.

Det blev en klassisk jakt i älven. Men det gick inte så fort, utan tuffade fram och tillbaka. Man måste vara försiktig när man är på vattnet. Men det höll på en bra stund.

Under den långdragna jakten försökte mannen i den stulna båten att mota bort polisen med någon form av våld. Han ska dock inte ha träffat någon.

Vid elvatiden fick polisen till slut tag på både mannen och kvinnan.

Vi hade ett betydande gäng på plats. För att vara i Dalarna så var det en magnifik polisinsats. Vi hade väldigt många patruller ute.

Annons

Annons

"Mest blöt"

Mannen är nu misstänkt för främjande av flykt, hot mot tjänsteman och olovligt förfogande och intagen på förhör. Kvinnan är förd till häktet.

Det verkade inte vara något fel på henne när vi fick tag på henne. Hon behövde inte föras till sjukhus eller så. Hon var mest blöt, säger Lars Hedelin.

Polisen vill inte gå ut med vilket brott kvinnan var efterlyst för.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons